Legkorábban ősszel, de az is lehet, hogy csak jövőre indul az Ethereum 2.0

spot_img

Ismét csúszik a többek az Ethereum teljesítményének növelését segítő és a stake-elést is lehetővé tevő 2.0-ás frissítés indulása. Az idei év első hivatalos céldátuma a Bitcon január 3-i születésnapja lett volna, amit egy június végére, július elejére ígért lehetséges rajt követett.

Egy tegnapi beszélgetés során az Ethereum Alapítvány egyik munkatársa mondta el, hogy sajnos a második határidő is tarthatatlannak bizonyult. A 2.0-ra való publikus átállás előtt biztonsági okokból azt szeretnék, ha több, egymástól független teszt hálózaton is legalább 2-3 hónapon keresztül stabilan futna az új Ethereum, amit újabb 2-3 hónap nyilvános bug vadászat követne, mely során jutalmat ajánlanának fel azoknak, akik valamilyen hibát találnak a rendszer működésében.

Véleménye szerint ha követnék ezt az ütemtervet, akkor legkorábban éppen a november végi hálaadás és a decemberi karácsonyi ünnepek tájékán fejezhetnék be az előkészületeket, vagyis a legkorábbi indulási dátumuk az ezt követő 2021. januárja lehetne.

Más Ethereum fejlesztők, többek között Vitalik Buterin sem értett egyet azzal, hogy addig halogassák az indulást.

“Nem értek egyet és azt szeretném, ha ennél sokkal hamarabb elindulnánk, függetlenül attól, hogy milyen készültségi állapotban leszünk.”

A közösség tagjai szerint hatalmas PR kudarc lenne, ha a 2.0 nem indulna el még az idén, amit korábban az Ethereum több prominens képviselője is biztosnak tartott.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img