Partner lett a Chainlink és a Nexo

spot_img

A kripto kölcsönzéssel foglalkozó platform, a Nexo bejelentett egy partnerséget a Chainlink-el.  A partnerség nemcsak a két cég termékeinek működésére lesz pozitív hatással, de tovább fogja fűteni a Chainlink és a Nexo sikerét és a decentralizált pénzügyek jelenleg is tartó szárnyalását.

A Nexo native tokenje a 66.-ik a tőkekapitalizációs listán, miután egy hónap alatt legalább 85%-ot ment, az árfolyammal együtt. A LINK pedig az idei év slágere, ami folyamatosan új történelmi csúcsokat döntöget.

A Chainlink-el való együttműködéssel biztonságosabbá válik a Nexo hálózata, terhelhetőbb lesz a letéti szolgáltatás és nagyobb volumeneket tud majd kezelni a kölcsönadásnál, de az OTC árusítást is pozitívan befolyásolja.

A Chainlink egy Ethereum hálózatra fejlesztett decentralizált orákulum hálózat. Az orákulumoknak az a dolguk, hogy „off-chain”, vagyis a blokkláncon kívül eső adatokat szolgáltassanak a hálózatnak és az azon futó okos szerződéseknek. A Chainlink ezt többféleképpen tudja hatékonyan és biztonságosan csinálni. Például úgy, hogy egy orákulumok közti reputációs és tanúsítvány rendszert tart fenn, valamint hardver komponensekkel biztosítja az adatok integritását. De a hálózaton átmenő adatok is vizsgálatnak vannak alávetve és a node-ok többségének szavazatán múlik, hogy melyiket tekinti a hálózat hitelesnek.

A Nexo egy decentralizált pénzügyi szolgáltatás. Egy régebbi cikkünkben így fogalmaztunk:

A kölcsönvételi eljárás során, a felhasználóknak a NEXO felületére kell beutalniuk a támogatott kriptopénzek valamelyikét, ami után a rendszer automatikusan kiszámolja a felvehető kölcsön mértékét, ezt pedig dollárban, vagy euróban utalja ki egy megadott bankszámlaszámra, vagy a NEXO által kibocsátott hitelkártyára.

A visszafizetést követően, a kérelmező visszakapja kriptopénzeit, amire szintén több mód áll rendelkezésre. a banki tranzakcióktól kezdve, a kedvezőbb feltételeket biztosító Nexo tokeneken át, egészen a készpénzig.

A két vállalat partnerségének fő hozadéka az lesz, hogy a Chainlink hálózata rögzíti és tárolja majd a kölcsönadások és kölcsönvételek könyvizsgálatát és adatait. Ha különböző valutákban történik a kamatozás, mint amilyenben a fedezet van elhelyezve, a Chainlink orákulumai szolgáltatják majd a váltási árfolyamokat a Nexo-nak. Emellett még a Chainlink árfolyam feedjei fogják riasztani a Nexo-t használó kölcsönfelvevőket, ha a likvidációs ár közelében járnak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img