Rekord korrelációt mutat a bitcoin az S&P500-al

spot_img

Az elmúlt időszakban, egészen pontosan a koronavírus-járvány okozta gazdasági krízis, vagyis március óta egyre többen, egyre többször hangoztatják, hogy a bitcoin mozgása bizony összefügg a klasszikus gazdasági indikátorok “életével”, van, aki ezt már tényként kezeli, van, aki még további bizonyítékra vár. Lehet, hogy az utóbbi tábor minden kétsége szertefoszlik mostantól, úgy tűnik ugyanis, hogy rekord “magasságba” szökött a legismertebb kriptopénz együttmozgása az S&P500 mutatóval.

0,367 jelenleg az érték, mármint a korreláció, januárban pedig -0,06-nál jártunk, ez valóban jelentős növekedés, ráadásul az elmúlt három nap során ütemes fejlődésről van szó, az ATH (All Time High) folyamatosan megdőlt ezen a héten. A legutóbbi ATH július ötödikén volt, elemzők azonban azért azt is hozzáteszik, hogy a mostani, 0,367-es érték nem kimagaslóan nagy.

A jelenség értelmezéséhez azt is tudnunk kell, hogy minél közelebb áll az úgynevezett korrelációs koefficiens az 1,0-hoz, annál valószínűbb, hogy az a két bizonyos “valami” együtt mozog a jövőben is.

Szerdán például egészen 0,79-ig emelkedett a mutató, többéves csúcsot beállítva ezzel, a Coindesk beszámolója szerint a trend rövidtávon csak tovább fog erősödni.

De miért fontos ez?

Azért, mert ha kiderül, hogy a bitcoin együtt mozog olyan klasszikus mutatókkal, mint az S&P500 indikátor, akkor az fontos jele az “érettségének”, pontosabban annak, hogy egy szűk kör által ismert és használt, kissé nehezen érthető, a nagy többségnek “furcsa” eszközből kezd szép lassan a mainstream által is ismert és elfogadott, elismert eszközzé válni.

Hogy ez jót vagy rosszat jelent Satoshi álmát tekintve, azt mindenki döntse el maga, mond el egy komment formájában, hogy mit gondolsz erről!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img