A Chainlink sikere segítheti egy rivális felemelkedését

spot_img

A Chainlink továbbra is megállíthatatlan. A korábbi 4.98 dolláros csúcsát egy hete áttörő LINK tegnap 8.48 dollárig emelkedett. A növekedésből nem csak ő, de legismertebb vetélytársa, a BAND is profitálhatott, ami az elmúlt egy hét folyamán megduplázta az árfolyamát.

A Chainlink és a Band Protocol is oracle szolgáltatásokat biztosít. Az oracle-ök teszik lehetővé, hogy az okos szerződések képesek legyenek automatikusan feldolgozni a való világból érkező adatokat. Ezek lehetnek például az árfolyamokkal, az időjárással, vagy akár a közúti forgalommal kapcsolatos információk is, attól függően, hogy egy adott alkalmazásnak mire van szüksége.

Tagadhatatlan, hogy a Chainlink piacvezető ezen a területen. Amellett, hogy mostanra már szinte a fél kriptopiac a partnerük lett, korábban már az Amazonnal, a Google-al, a Swifttel és egy kínai blokklánc konzorciummal való együttműködésük kapcsán is a híroldalak címlapjaira kerültek.

A LINK magasról tett az évek óta tartó medve piacra. A kriptopénzek közül egyedüliként még ezekben az években is képes volt arra, hogy folyamatosan erősödjön a BTC ellenében.

A Chainlink piaci részesedése jelenleg 2.8 milliárd dollár és a 8. helyet foglalja el a CoinMarketCap rangsorában. Ez az a siker, ami egyre több befektetőt ösztönöz arra, hogy elkezdjen spekulálni a LINK talán legismertebb riválisának a Band Protocolnak az árfolyamára.

A BAND még nem rendelkezik kiterjedt partnerkapcsolatokkal, de a Szilícium-völgy és a világ egyik legnagyobb technológiai befektető csoportja, a Sequoia Capital támogatja a fejlesztésüket, ami sokak számára már megfelelő biztosítékot jelent. A projekt a tokenek stake-elésére is lehetőséget biztosít, aminek éves hozama elérheti a 17%-ot is. Ez szintén sokakat csábíthat befektetésre.

A legfőbb motiváló erő azonban mégis a LINK sikere lehet. A BAND piaci részesedése jelenleg 40-50 millió dollár között ingadozik, ami csak töredéke a Chainlink-ének, a spekulátorok pedig arra számítanak, hogy a Band is megismételheti a nagy rivális menetelését.

Ha az okos szerződésekre épülő szolgáltatások még jobban elterjednek, az több oracle szolgáltató számára is kedvező körülményeket teremthet a további növekedéshez, aki viszont szeretne ezen a téren is kitettséget szerezni magának, talán jobban teszi, ha vár még egy kicsit a befektetéssel, vagy egyszeri nagy összeg helyett kisebb részletekben átlagolva vásárol a neki tetsző coinokból. Az elmúlt hetekben több alt, köztük a BAND is őrült emelkedésen ment keresztül, aminek a vége rendszerint egy jelentősebb korrekció szokott lenni. Ezt érdemes lehet megvárni egy komolyabb elköteleződés vállalása előtt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img