Megelőzte az Ethereum hálózat volumene a Bitcoinét

spot_img

A Bitcoin már egy hónapja egy szűk sávban oldalaz, de az Ethereum és annak hálózatán működő coinok árfolyam és aktivitás tekintetében is szép eredményeket produkálnak.

A Messari frissen publikált adatai például rámutattak arra, hogy az Ethereumon átfolyó tranzakciók volumene napi lebontásban már megelőzi a Bitcoin hálózat volumenét.

A lenti grafikonon a Bitcoin (narancssárga) és az Ethereum (fekete) hálózaton mért volumenek összértékét mutatja, 30 napos mozgótálaggal. Jól látható, hogy ebben a mutatóban az napokban az Ethereum lehagyta a Bitcoint.

Hozzá kell tenni, hogy az Ethereum hálózat eredményességéhoz minden, a hálózaton futó token hozzájárult, beleértve az ETH-t, az ERC-20 tokeneket és a hálózat stabilcoinjait is.

A legtöbb tranzakciót a stabilcoinok hozták össze, természetesen az USDT-vel első helyen. A Tether stabilcoinok 60%-a található az Ethereum hálózatán. Már az USDT napi tranzakciók volumene is szinte egy szinten mozog a Bitcoin-al (lásd fenti grafikon) és az is lehet, hogy hamarosan megelőzi azt. Az Ethereum hálózatán futó stabilcoinok eredményessége főleg a DeFi termékek sikerének tudható be, amikbe rengeteg pénz áramlik ebben az évben.

/cointelegraph, messari/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img