315$-on az Ethereum

spot_img

Új 2020-s csúcsot írt le az Ethereum. Az elmúlt négy napban 235 dollárról, 35%-ot emelkedve az imént eljutott a 315 dolláros szintre. Utoljára 2019 júniusában tartózkodott ilyen magasan az ETH árfolyama.

Az Ethereum a márciusi crash óta szépen visszaszerezte az árfolyamát 90 dollárról indulva. Ha nem lett volna az a beesés, talán már régen elértük volna a 300 feletti szintet, hiszen egész évben a DeFi alkalmazások fűtötték fundamentális szinten az ETH árfolyamát.

A héten lezajlott árugrás talán egyenes következménye annak, hogy minden eddiginél több érték van lekötve vagy letétben DeFi alkalmazásokban és okosszerződésekben, amiknek nagy része az Ethereum hálózatát használja.

A következő ellenállás 335, majd 365-370 dolláron található az 1D grafikonon.

DeFi-ben lekötött érték dollárban

2020-ban a DeFi szektor óriásit növekedett, az év elején még csak 1 milliárd dollár volt lekötve ezekben a szolgáltatásokban, most pedig már 4 milliárd dollárnál járunk. A három legnagyobb DeFi szolgáltatás a Maker, az Aave és a Compound, amkiben 875, 639 ill. 616 millió dollár áll lekötve.

A DeFi alkalmazások lehetőséget adnak arra, hogy kamatot kapj a letétbe helyezett kriptopénzeidért vagy stabilcoinjaidért. Sokan a DeFi-t az új ICO lázként értékelik és úgy látják, hogy ez lesz a következő dolog, ami a holdra viszi az ETH árfolyamát. Te mit gondolsz?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img