Újabb venezuelai kripto fejlemény: házhozszállítás dash ellenében

spot_img

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, a gazdasági összeomlás szélén táncoló Venezuela lakossága ütemesen közeledik a kriptopénzekhez, ezzel “szép” példáját mutatva annak, hogy a kriptopénzek miként jelenthetnek alternatívát a klasszikus pénzrendszerrel szembe. Feltéve, hogy adott a szándék, vagy éppenséggel a kényszerűség a váltásra, most egy házhozszállítási cég döntött úgy, hogy elfogad dasht is a csomagok ellenében.

Bitcoinnal fizette a szülés költségeit a venezuelai apuka

Szinte bármit rendelhetnek mostantól a helyiek a Dingo rendszeréből, bár van egy területi megkötés: a főváros, Caracas polgárai élhetnek a lehetőséggel, de nem azért, mert ez valamiféle policy lenne, hanem azért, mert ez a cég csak ott működik. A tegnapi bejelentés Instagram posztja szűkszavúan nyilatkozik a döntésről:

Jelenleg a dash az egyetlen elfogadott kriptopénz, a WhatsApp segítségével adhatjuk le rendelésünket, melyről automatikusan számlát is kapunk, a futárnál, személyesen fizethetünk. De használhatjuk a Dash Text néven ismert, SMS alapú megoldást is, ha nem szeretnénk a WhatsAppot használni valamilyen oknál fogva, ez az ok tipikusan az, hogy nincs kellően erős internetkapsolatunk.

Ütemesen fejlődik a kriptopénz elfogadás a nem túl népszerű Nicolas Maduro elnök országában, múlt héten a Piido néven ismert, az ország déli részén működő futárcég szintén a Dash rendszere mellett tette le voksát. A Dash vezetősége természetesen örömmel fogadt a hírt, véleményük szerint ez egy újabb fontos lépés afelé, hogy az ország meghatározó, általános fizetőeszközévé váljon a kriptopénz.

ACEPTAMOS CRIPTOMONEDAS

Külföldről csak bitcoinnal lehet venezuelai útlevelet igényelni és meghosszabbítani

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img