Tízezer dolláros kérdés: tovább emelkedik-e a bitcoin?

spot_img

A bitcoin közel 3 hónapot töltött a 8 000 és 10 000 dolláros szintek között ingázva. Négy évvel ezelőtt ezek az árfolyamok még csupán elérhetetlennek álomnak tűntek volna, mostanra viszont már nem csak hogy teljesen megszokottá, de kifejezetten unalmassá is váltak.

A hétvége során ismét megközelítettük a sáv felső határát, így jelenleg leginkább az alábbi képen zölddel megjelölt, 10 370 és 10 500 dollár között található zónára érdemes odafigyelnünk.

A sáv az utolsó három kitörési kísérlet korábbi csúcsait fogja közre, így ha sikerülne ezen is keresztül verekednünk magunkat, jó esélyünk lenne a további emelkedésre. Ennek következő és fontos mérföldkövét a tavaly nyári. 13 970 dolláros csúcs elérése jelentené.

Az ebben bizakodók számára reményt keltő lehet a Glassnode elemző oldal által közzétett statisztika, ami szerint az elmúlt kitörések alkalmával rengeteg régóta nem mozgatott bitcoint utaltak át privát tárcákból (feltehetően eladási szándékkal) a különböző tőzsdékre, de erre eddig még nem került sor, vagyis jelentősebb eladási nyomás egyelőre még nem hátráltatja a BTC-t.

Jelenleg több külső tényező is segítheti a bitcoin emelkedését, például a korábbi csúcsát éppen ma hajnalban megdöntő arany további emelkedése, vagy az Ethereum 2.0 első fázisának őszre tervezett indulása. A végső teszt hálózat bejelentését követően szárnyra kapó és az elmúlt héten ~35%-ot emelkedő ether könnyedén magával ránthatja a BTC-t is.

Legkorábban november 4-én indulhat el az Ethereum 2.0

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img