Legkorábban november 4-én indulhat el az Ethereum 2.0

spot_img

Az elmúlt hetekben kisebb vita alakult ki a stakel-elést is lehetővé tevő Ethereum 2.0 indulásának dátumáról. A már többször is elhalasztott határidő egy szakértő szerint akár 2021-re is átcsúszhatna, míg mások mindenképpen szeretnék, ha már ebben az évben élesbe állna az új rendszer.

A 2.0-ás blokklánc indulását az előzetesen lefektetett szabályok szerint egy három hónapos teszt időszaknak kell megelőznie, Az esetleges hibák kiszűrésére lehetőséget adó végső teszt hálózat a legfrissebb információk szerint augusztus 4-én indulhat majd el, amiről az ezzel kapcsolatos munkákat koordináló Danny Ryan nyilatkozott az Ethereum fejlesztői csatornáján.

A teszt neten már elérhető lesz egy Launchpad névre keresztelt platform is, amin a kezdők kockázatok nélkül próbálhatják majd ki, hogy hogyan tudják majd átvinni az ethereum tokenjeiket az új hálózatra.

Korábbi beszámolók alapján a tesztelés eddigi fázisai nagy részvétel mellett és sikeresen zárultak. A stake-elés tesztelésében például több, mint 20 000 validátor vett részt. A fejlesztők két napja a hackereket is meginvitálták, hogy törjék fel az Ethereum 2.0-t. Az ebben résztvevők akár 5000 dolláros jutalomban is részesülhetnek az általuk feltárt sebezhetőségekért

A teszt hálózat indulásával tehát megkezdődhet a három hónapig tartó visszaszámlálás, amit a sokak által várt ethereum stake-elés indulása követhet.

Ha érdeklődsz a stake-elés iránt, nézz szét a Binance staking aloldalán, ahol tucatnyi coin között válogatva tehetsz szert némi passzív jövedelemre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img