ACEPTAMOS CRIPTOMONEDAS

spot_img

Az alábbi fotó Venezuelában készült, ha van valami, ami szépen illusztrálja, hogy miként alkalmazza egy nehéz gazdasági helyzetben lévő ország a kriptopénzeket, akkor ez az. Nincs mese, még Dél-Amerika is ritkán lát olyan gazdasági katasztrófát, mint amilyet most Maduro elnök hazája produkál, pontosabban amiben évek óta vergődik.

A fotó egy banánt árusító úrról készült, ha alaposabban szemügyre vesszük a táblát, akkor az is kiderül, hogy pontosan milyen kriptopénzek ellenében adja szívesen portékáját. A bitcoin mellett úgy tűnik a DASH, és az USDT is olyan kriptopénz projekt, aminek bizalmat szavaznak a helyiek, ez a kereskedő mindenképp.

A bitcoin, mint a terület gerincét, vagy ha úgy tetszik zászlóshajóját adó coin teljesen érthető választás, talán még a volatilitása ellenére is. Az USDT, mint az amerikai dollárhoz kötött stabilcoin szintén logikus választásnak tűnik, a DASH elsőre furcsán, legalábbis “szokatlanul” hathat, azonban jó oka van annak, hogy felkerült az elfogadott coinok listájára:

Akár egymillió felhasználót is elérhet a Dash Venezuelában

Aki bújt, aki nem: Dash

Nehéz megítélni, hogy örömteli, vagy éppenséggel szomorú a fenti fotó, a helyi lakosság minden bizonnyal örül annak, hogy adott egy alternatív pénzeszköz a hivatalos valutával, a bolívárral szemben, a hazájuk ütemes lejtmenete azonban már kevésbé szívderítő látvány.

Külföldről csak bitcoinnal lehet venezuelai útlevelet igényelni és meghosszabbítani

A témában írott összes cikkünk itt látható, érdemes elmélyedni a témában, érdekes, és talán a kriptopénz ipar egésze számára fontos tanulságokkal szolgáló jelenségről van szó Venezuela “személyében”. Hiperinfláció, tragikus közállapotok, az elnök által bejelentett, olajhoz kötött saját kriptopénzek, majd ahhoz kötött újabb kriptopénzek, szappanoperába illő, már-már komikus állapotok.

Venezuela: csúszik a Petro megjelenése, de vannak újdonságok

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img