Piacok a héten

spot_img

A kriptopénzek piacán egy nagyon pozitív hét áll mögöttünk, amin csak az előző este ejtett egy kis csorbát a piacok korrekciója.

A Bitcoin elérte új éves csúcsát, 12100 dollárt az éjjel, majd egy gyors eséssel 10500-ra esett vissza az árfolyam. Tekintve, hogy a hét elejét még 9900-on kezdtük, ez azért nem olyan rossz teljesítmény.

Hasonló pályát írtak le a kissebb-nagyobb altcoinok is és az egész hét alatt a piac teljes kapitalizációja 295 milliárdról 329 milliárdra nőtt.

Az Ethereumra mostanában rengeteg figyelem szegeződött. Egyrészt nemrég új éves csúcsot állított be az árfolyam azzal, hogy az ezt megelőző héten átlépte a 290 dollárt. A menet folytatódott tegnap éjszaka, amikor az előző év csúcsát, a 364 dollárt is megugrotta. Az előző napot 379-en zárta, majd ma már 415 dollárra is benézett, miközben az RSI értéke már a 90-en is túl volt. A cikk megírásakor 379-en kereskedték, de már megjelent az első piros gyertya a naposon és innen egy visszahúzódásra számíthatunk.

Másrészt az Ethereum az öt éves születésnapját is ünnepelte, aminek kapcsán mi is készültünk egy összefoglaló cikkel.

A legtöbben úgy gondolják – teljesen jogosan, hogy az árfelhajtásáért az Ethereum blokkláncán működő DeFi szolgáltatások a felelősek. A peer-to-peer vagy decentralizált hitelfelvétel és kölcsönadás most éli legjobb időszakát és minden eddiginél nagyobb tőke áramlik ezekbe.

Ráadásul a héten újra rekordott döntött a DeFi-ben tartott tőke: már elérte a 4 milliárd dolláros összeget. A hónap elején még csak 2 milliárd dollárnál jártunk.

A DeFiPulse jóvoltából a fenti táblázatban látható a DeFi szektor legnagyobb szereplőinek rangsora, az ott tárolt tőke alapján.

Ráaádásul a fenti listából a Coinbase is több tokent megvizsgál majd a közeljövőben és elképzelhető, hogy néhány felkerül a legismertebb váltóra. Ezek a Curve, a Balancer és a WBTC.

A Messari friss jelentése alapján a DeFi szektor az teljes kriptopénz piaci kapitalizáció 1,5 %-át teszi ki jelenleg, vagyis úgy tűnik, hogy még nagyon az elején járunk.

Nem csak a piacokon éltünk át egy pozitív hetet, hanem a Kripto Akadémia életében is elérkezett egy mérföldkő. Elindult ugyanis az a termék, amin egy éve dolgozunk és a közösségünk egy régi vágya teljesült vele, mégpedig a kereskedőink automatikus követésének a lehetősége. Ha lemaradtál volna a CopyTrader Pro beharangozásról, itt olvashatsz róla bővebben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img