Augusztusi airdrop a Swipe (SXP) tulajdonosoknak

spot_img

A Binance július elején adott hírt arról, hogy felvásárolta a Swipe-ot. A kriptovaluták Visa kártyával való elköltését lehetővé tevő szolgáltató tokenjei (SXP) néhány nappal később megjelentek a tőzsde kínálatában is. A felvásárlásra azért került sor, mert a Binance is saját Visa kompatibilis bankkártyát szeretne kibocsátani, amire így a Swipe által biztosított infrastruktúrán keresztül lesz majd lehetőségük.

Az SXP Binance-es felvételét követő emelkedését egy két hetes oldalazó időszak követte, ám a hétvégén fontos bejelentést tettek közzé a Swipe fejlesztői. Egy általuk készített alkalmazás lesz az első decentralizált pénzügyi (DeFi) app, ami a Binance saját blokkláncára, a Binance Chain-re fog épülni. A decentralizáció érdekében a projekt egy saját governance tokent is ki fog bocsátani SGV néven. Ennek a célja, hogy a jövőben az ezt birtokló felhasználók is beleszólhassanak majd a platform jövőjének alakulásába.

https://twitter.com/SwipeWallet/status/1289501140099375104?s=20

Összesen 10 000 000 SGV token fog létezni, amiből kicsit kevesebb, mint 3 milliót fognak kiosztani augusztus 17-én az SXP tulajdonosok számára

100 SXP = 1 SGV

arányban. A maradék 7 millió tokent a következő 5 év folyamán szerezhetik meg fokozatosan azok, akik használni fogják a Swipe DeFi platformját, például ha kölcsönöket biztosítanak, vagy hitelt vesznek fel azon keresztül.

Tekintettel arra, hogy a Binance áll az SXP és így az SGV mögött is, sokan rendkívül bizakodóak a tokenek jövőjét illetően. “Kártyás kriptovalutaként” az SXP legfőbb ellenfele jelenleg a Crypto.com által kibocsátott CRO, aminek a piaci részesedése most éppen 3 milliárd dollár körül alakul, míg az SXP-é egyelőre csak 130 milliónál jár, ami legalább 20-szoros növekedési potenciált jelenthet a token számára.

Crypto.com: megszűnik az MCO

Ami az SVG értékét illeti, ha a 100 SXP = 1 SGV arányt tekintjük kiindulási pontnak, akkor 1 SGV jelenleg ~200 dollárt érhet, de hogy ezt a piac is így gondolja-e, azt csak az airdrop után fogjuk megtudni, amit valószínűleg az SGV Binance-re történő felvétele fog követni.

Az SVG-vel kapcsolatos további tudnivalókat az augusztus 10-én megjelenő SwipeFi whitepaperből ismerhetjük meg, amit 13-án egy élő beszélgetés fog követni a Swipe fejlesztőivel, ahol várhatóan egy új partnerkapcsolatot is be fognak jelenteni. A csapat Telegram csatornáján egyébként már megerősítették, hogy hamarosan náluk is elérhetőek lesznek a Crypto.com-hoz hasonló, ingyenes Spotify/Netflix előfizetésre feljogosító opciók.

Azt, hogy maga az SVG airdrop pontosan hogyan fog lezajlani, például hogy elég-e a Binance-es tőzsdei tárcákban tartani az SXP tokeneket, vagy valamilyen más formában kell-e igényelni azokat, egyelőre még nem tették közzé.

Frissítve: 

Mégsem lesz Swipe (SXP) airdrop

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img