Cryptopia: perrel fenyegetik a kártérítéseket intéző ügyvédi irodát

spot_img

2019 januárjában, máig tisztázatlan körülmények között törték fel a Cryptopia-t, ami nem sokkal később csődöt jelentett. Mivel a hozzánk érkező visszajelzések alapján több olvasónk is érintett volt az ügyben, időről-időre utána nézünk, hogy hol tart a pórul járt felhasználók kártérítési ügye.

Utoljára áprilisban foglalkoztunk a témával. Akkor jó hírekről számolhattunk be, ugyanis bírósági ítélet született a kártérítések kifizetésének megkezdéséről. Az ítélet előnyben részesítették a felhasználókat a tőzsde hitelezőivel és részvényeseivel szemben, akik azt próbálták meg elérni, hogy előbb az őket ért károk kerüljenek megtérítésre.

A Cryptopia felhasználók javára döntött a bíróság

Sajnos ezt követően megint megrekedt az ügyintézés. Az elviekben a tőzsde felhasználóinak érdekeit képviselő Grant Thornton ügyvédi iroda júniusban egy pénzügyi jelentést tett közzé, amiből kiderült, hogy a tőzsdei hack után visszaszerzett pénzek felét felélték és különböző költségekre hivatkozva elköltötték.

A zárolt 11 millió újzélandi dollárból (~ 6.6 milló USD) 6.7 milliót számláztak ki különböző díjak pl.: jogi költségek, szerverbérlés, stb. címén, amiért az egyik fő károsult, aki dollármilliókat veszített a tőzsde csődje miatt, panaszt nyújtott be ellenük. Szerinte az ügyvédi iroda végig csak a saját zsebét akarta megtömni és visszaélt a helyzetével. Amennyiben a Grant Thornton nem reagál erre a megkeresésre és nem tisztázza, hogy pontosan mikor és milyen formában fogja végrehajtani a kártérítések kifizetését, perrel fenyegette meg őket ami tovább lassíthatja a fő eljárás menetét is.

“Már nem számítunk arra, hogy visszaszerezzük az elveszített pénzt, csak annyit szeretnénk, hogy elismerjék a követeléseinket. Az ügyvédek viszont úgy tesznek, mintha észre sem vennének bennünket.” – nyilatkozta a panaszt benyújtó fél képviselője.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img