Crypto.com: csökkenő kártyadíjak, csalódott befektetők

spot_img

Tegnap élőben válaszolt a Crypto.com közösség kérdéseire a projekt vezetője. Amint arról mi is beszámoltunk, a csapat a hét elején jelentette be, hogy megszünteti az MCO coint és a jövőben kizárólag a CRO-ra fognak koncentrálni.

Az ezzel kapcsolatos egyik legfontosabb változás, hogy 80%-kal csökkentették az igényelhető bankkártyákhoz szükséges CRO mennyiségét. Az ingyenes változat utáni legalacsonyabb fokozatú Ruby Card megszerzéséhez így például 5000 helyett már csak 1000 CRO stake-elésére lesz szükség. Fiat valutában kifejezve ezt eddig ~250 dollárért lehetett megszerezni, a jelenlegi CRO árfolyamon viszont csak 150-be fog kerülni.

A magyarázat szerint az MCO megszüntetésére azért volt szükség, mert annak 2017-es ICO-ját az értékpapírok kibocsátását szabályozó amerikai törvények értelmében akár jogsértőnek is lehetne tekinteni, ezért nem akarták azt kockáztatni, hogy egy ilyen kriptovalutára építsék fel a Crypto.com szolgáltatásainak működését.

A problémát sokak szerint az jelentette, hogy a Crypto.com ezzel a lépéssel megvárta azt, amíg az MCO minden korábbinál gyengébbé vált a CRO-val szemben, vagyis igyekezett azt elérni, hogy a lehető legkevesebb CRO-t kelljen majd átváltania az MCO tulajdonosok számára.

Az MCO a bejelentést megelőzően még sohasem volt ilyen gyenge a CRO-val szemben

Több olyan MCO tulajdonos, akik a kezdetek óta kitartott a coin mellett és végig élte a 2 éves medve piacot, ezt egyfajta árulásként értékelte , hiszen a Crypto.com ezzel éppen a leghűségesebb ügyfeleinek tett leginkább keresztbe.

Voltak akik azt is szóvá tették, hogy a CRO whitepaperben egy több éven át tartó, 10%-os CRO airdrop bónusz kampányt ígértek az MCO tulajdonosoknak, aminek azonban most hirtelen vége szakadt. Az erre szánt CRO mennyiség mindössze 1.17%-a került kiosztásra, a maradék 8.83%-ot viszont a Crypto.com megtartja magának, vagyis lényegében ellopja azt a befektetőktől.

Egyesek szemében tehát több fekete pontot is szerezhetett a Crypto.com és a korábbi posztunkban is említett, hat hónapra lekötött 20%-os bónusz miatt, fél év múlva egy jelentősebb eladói nyomás is nehezedhet majd a CRO tokenekre. A vezetés az év második felére több újdonságot ígért, így például belengettek egy mostaninál több kedvezményt ígérő “Hívd meg a barátodat” programot és a tőkeáttételes kereskedés lehetősége is hamarosan megjelenhet az alkalmazásukba épített tőzsdén.

Mindeközben feltörekvő riválisuk, a Binance által felvásárolt Swipe is csúnya kommunikációs hibát vétett.

Mégsem lesz Swipe (SXP) airdrop

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img