Szerinted ki a nemzetközi kripto-világ top 3, legfontosabb szereplője?

spot_img

Nemrég írtunk egy “közepesen nagy” összefoglalót arról, hogy a “Twitterverzum” kriptopénzekkel, blokklánccal foglalkozó berkein belül mely csatornáknak van a legnagyobb követőtábora, ennek megfelelően kik a legnagyobb súlyú influenszerei a területnek. Most azonban arra vagyunk kíváncsiak, hogy olvasóink kit, pontosabban kiket tartanak a legfontosabb szereplőknek, vagyis keressük…

…a nemzetközi kripto-világ top 3, legfontosabb szereplőjét!

Könnyű belátni, hogy a szempontok szerteágazóak, a közösségi média-béli követőszám nyilván fontos, de talán ez önmagában mégsem minden. Justin Sun Tron vezér például fiatal kora ellenére nagy jelentőséggel bír, hiszen irdatlan embertömeg lesi a posztjait minden egyes nap, a blokklánc egyik úttörője, Nick Szabo nem rendelkezik annyi követővel, mint Sun -bár nincs is miért szégyenkeznie-, azonban korából, fejlesztői tudásából adódóan más szempontok szerint talán fontosabb szereplő, mint az ifjú titán.

Charles Lee, a Litecoin alapítója nyilván meghatározó karakter, ám az elmúlt hónapokban korántsem kap annyi figyelmet, mint a Litecoinnál jóval fiatalabb projekt, a Vechain első embere, Sunny Lu. A pozíciók, ha úgy tetszik “helyezések” ha nem is folyamatosan, de változnak, semmi sincs kőbe vésve. Bár Satoshi még mindig nem került elő, de lehet, hogy egy nap már nem is igazán lesz jelentősége sem neki, sem az általa indított Bitcoinnak.

A kriptoverzum nehézsúlyú influenszerei

A terület folyamatosan változik, alakul, mégis vannak talán “állócsillagok”, akik az elmúlt 11 év során, most is, és a jövőben is nagy jelentőséggel bírnak majd.

Egy szó, mint száz most olvasóinkhoz fordulunk, azt szeretnénk megtudni, hogy szerintetek ki a top 3, legfontosabb alakja a kriptovilágnak! Mondd el egy komment formájában, hogy szerinted ki a top 3, sorrendben, és pontosan miért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img