Pornóval zavarták meg a Twitter botrány gyanúsítotti meghallgatását

spot_img

“Nem bűnös.” Ezt a válaszlehetőséget “jelölte meg”, pontosabban mondta Graham Ivan Clark, a Twitter hack elsőszámú gyanúsítottja a minap, miközben a Zoom segítségével tartották meghallgatását. Az egészen pontosan az óvadék meghatározásáról szóló ülés nyilvános volt, ezt a hibát, pontosabban gyakorlatot könnyen lehet, hogy nem “követi el” többet a bíróság.

725 000 dollárban határozták meg az óvadékot, Clark ügyvédje szerint azonban ez nincs arányban azzal a 117 000 dollárral, amit a 17 éves fiatal megszerzett az egyik piacvezető közösségi média platform feltörésével, pontosabban az így véghezvitt csalással.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nem ez az első alkalom, hogy a floridai tini vizsgálat alá kerül, idén áprilisban mintegy 750 000 dollárnyi bitcoint koboztak el tőle a hatóságok, illetve tavaly is eljárás indult ellene egy másik ügy kapcsán.

David Weisbrod ügyvéd azt is elmondta, hogy egy másik ügyben, tavaly augusztusban házkutatást tartottak Clark lakásában, majd ezt követően mintegy 100 bitcoint fizetett meg “bírság” gyanánt, ez állítólag nagyjából 25%-a a kriptopénz vagyonának.

“Forró nyomon” a Twitter hack kapcsán

Utóbbiak azért kerültek szóba, mert Weisbrod érvelése szerint ügyfelének nem kötelessége beszámolni arról, hogy honnan származnak kriptopénzei, azonban az, hogy a tavalyi eset részletezése ennek kapcsán miért logikus érv, számunkra nem teljesen világos.

Az mindenesetre biztos, hogy egy évvel ezelőtt egy úgynevezett SIM-swap, vagyis SIM kártya duplikáláson alapuló csalás elkövetésével gyanúsították a fiatalt, ha hitelesek az információk, akkor egymillió dollárhoz jutott hozzá kaliforniai lakosok célpontba vételével.

Visszatérve a mostani meghallgatásra, ahogy az a fenti, egy helyi TV társaság által készített videóban is elhangzik, az óvadék tárgyalása során 71 felhasználó volt jelen egyidőben a Zoomon, köztük több “Zoom-bomber”, vagyis troll, akik rapzenével, pornóval, egyebekkel igyekeztek megzavarni az eseményt.

Tiniket tartóztattak le a Twitter hack botrány kapcsán

Ennek hatására az eljáró bíró máris bejelentette, hogy a következő tárgyalást jelszóval védett formában tartják majd, bár nehezen érthető, hogy eleve miért volt ilyen formában, ezzel a technikai megoldással nyilvános az ülés, ezt akár előírják a helyi törvények, akár nem.

A SIM kártya duplikáláson alapuló csalások olyannyira gyakoriak, hogy még maga Jack Dorsey, a Twitter első embere is áldozatául esett, arról azonban nincs információnk, hogy ezt a cselekményt is Clark követte-e el.

A mostani meghallgatáson végül a bíró úgy döntött -miután a pornó “bombák” miatt félbe kellett szakítania a közvetítést-, hogy az óvadék összegét nem csökkenti, azonban elfogadta, hogy a vádlottnak nem szükséges igazolnia a pénz forrását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img