Akit már nem érdemes követned: John McAfee

spot_img

Bár a Kripto Akadémiánál fontos alapelvünk az objektivitás és tárgyilagosság, most mégis egy kissé személyes, szubjektív anyaggal jelentkezünk. Nem titok, hogy az egyik fontos hír- és információforrásunk a Twitter, nem véletlenül, ez a platform meghatározó lett a kriptopénzek területén belül, mindenki tweetel, aki egy kicsit is számít.

Influenszerek, kis, közepes és nagy lapok profiljait követjük évek óta, van azonban, akit már nem érdemes. John McAfee egykor érdekes, fontos alakja volt a területnek, mára azonban önmaga paródiája lett.

Valamikor 2016-17 körül, amikor a Bitcoin, és általában a terület kezdett látható méretűvé válni, mindenki kíváncsian várta McAfee újabb és újabb gondolatait a piacról, nem csoda, hiszen a vírusirtó, amivel IT történelmet írt még Budapest legeldugodtabb zugaiban is visszaköszön, egy-egy BKV busz hátuljára helyezett laptop hirdetés nem is olyan kicsi felirataként mindenképp.

Az angol fenegyerek kétségtelenül brilliáns fejlesztő, páratlan tehetséggel áldotta meg a sors, talán kárpótlásképp tragikus gyermekkoráért, talán a “vakszerencse” eredményeképp. Az viszont biztos, hogy még dokumentumfilm is készült a viselt dolgairól, rejtélyes körülmények között elhunyt szomszéd, prostituáltak és fegyverek tucatjai, drogok, botrányok tömege.

Pénz, drogok, fegyverek, nomeg a bitcoin, McAfee élete

A nemzetközi kriptopénz-közösség azonban elnézte a legenda kilengéseit és abszurd megnyilvánulásait, sőt, sokan kifejezetten örömtelinek tartották, amikor arról beszélt, hogy levágja, majd megeszi a péniszét, ha a bitcoin nem éri el az egymillió dolláros értéket.

Tény, hogy sokat tett a piac fejlődéséért a jelenlétével, gondolataival, egyebekkel, mára azonban eljutottunk oda, hogy 2600 monero ellenében kelt el a koronavírus-járvány idején hordott maszkja, a boldog új tulajdonos külön kérte, hogy postázás előtt ne mossák ki.

De az sem tett jót az utóbbi időben a megítélésének, hogy szintén a járvány, és a maszkviselés kapcsán arról beszélt, hogy milyen méretkülönbségek vannak a baktériumok és a vírusok között, ami önmagában egy értelmes poszt is lehetne, azonban illusztráció gyanánt készített magáról egy fotót, amin női bugyit húzott az arcára.

Vissza-visszatérő téma a maszk, pontosabban a bugyiviselés, egy másik posztban ismét aukciót hirdetett, állítólag csupán egyetlen napig viselte ezt az “eszközt”, a gyártója pedig nem más, mint az Intimissimi.

De egy-egy bugyis posztnak az előtörténetét is megosztja, nemrég azt is megtudhattuk, hogy a korábban prostituáltként dologzó felesége viseli először a bugyikat, méghozzá rendeltetésszerűen, majd tőle kerülnek az IT géniuszhoz.

De arról is kaphatunk részletes, videós információt, hogy miként próbált meg több tucat katonai lőfegyvert bevinni a Bahama-szigetekre, a rajtaütés képeit tette közzé.

Ennek kapcsán azt is megtudhattuk egy korábbi posztból, hogy 11 országban összesen 21 alkalommal börtönözték be a vírusirtó atyját, elomdása szerint a “trükk” nem az, hogy hogyan kerüld el a börtönt, hanem az, hogy miként kerülj ki, miután lecsuktak.

De nem csak maszkokról, pontosabban bugyikról tweetel, hanem sálakról is, nemrég például megalapított a “vörös sál társaságot”.

Nem lehetünk azonban igazságtalanok, a teljesen értelmetlen posztokon kívül akadnak valódi tartalommal, legalábbis némi gondolattal rendelkezők is, nemrég például arról beszélt, hogy a hatalom miért tesz -óhatatlanul- korrupttá.

De McAfeenak mindemellett még dublőrei is vannak, ő 75 éves, a hasonmások, akikkel együtt él, és hozzá hasonlóan öltöznek pedig néhány évvel fiatalabbak.

Az egyik dublőrt tragikus módon megmérgezték, ha minden igaz, az eset kapcsán az USA kormányát hibáztatja.

De még a koktélkészítés, mint téma is elő-előkerül.

Hogy miért szomorú ez az egész?

Azért, mert McAfee alig három évvel ezelőtt még olyan nyiltakozatokat tett, mint az alábbi, CNBC interjú, amiben közérthető, logikus, összefüggő formában adta elő milliók számára, hogy miért növekedhet a bitcoin ára, mik a bányászat belső logikai összefüggései.

De beszélt arról is, hogy miért érdemes, miért nem érdemes szétválasztani a blokklánc technológiát, és a bitcoint, mint kriptopénzt, a riporter értelmes kérdéseire adott bölcsességig intelligens válaszai sokak figyelmét felkelthették a terület iránt.

Azt csak remélni tudjuk, hogy McAfee a közeljövőben arcon hordott bugyik, fegyverarzenálok, drogok és koktélok helyett inkább olyan tartalmakra fókuszál, mint a fenti interjú. Addig is mondd el egy komment formájában, hogy mit gondolsz a személyéről, a mostani, és múltbéli munkájáról!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img