Numeraire (NMR) a Coinbase-en

spot_img

Új kriptopénz kerül fel a Coinbase Pro kínálatába.

A Numeraire (NMR) kereskedése magyar idő szerint jövő héten hétfőn, délután hat órától lesz elérhető.

A Numerai egy San Fransiscó-i székhelyű startup és nyílt hedge fund. A termékük egy olyan platform, ahol adattudósok anonim módon jutnak a cég kereskedési adataihoz. Teszik ezt abból a célból, hogy egy hatékonyabb és nyereségesebb algorimtusokat, predikciós modelleket fejlesszenek ezekből az adatokból.

A Numerai-ra hetenre felkerülnek a legújabb stratégiák, hogy azokat a következő három hétben éles tesztnek vessék alá. A 100 legjobban teljesítő adatgurut díjazzák, amíg a legrosszabbul teljesítők elveszítik az NMR tokeneiket. Valószínűleg emiatt nevezik magukat “a legkeményebb adattudós megmérettetésnek a bolygón”.

Tavaly a Numerai elindította az Erasure névre keresztelt „public prediction staking platform” szolgáltatását, vagyis egy Augur-hoz hasonló fogadási rendszert.

A Numerai-ról nagyobb hírverés utoljára 2017-ben volt. Az ICO-juk során a mainstream gazdasági lapok is írtak róla, valószínűleg a Coinbase-es kapcsolatnak hála. Az ICO-t ugyanis az a Fred Ehrsam vezette, aki a Coinbase alapítójai közé tartozott, majd egy saját kriptós befektetési társaságot hozott létre Paradigm néven.

A Coinbase listázási szokásait az utóbbi időben egyre több kritika éri, amiből a legdurvább talán az az állítás, hogy a Coinbase tulajdonosok a saját „táskáiktól” akarnak megszabadulni – vagyis azoktól a coinoktól, amiken évek óta ülnek és értéktelenek tűnnek.

Bárhogy is működik, ez most bejött és újra érezni a Coinbase-effektust. Az MNR ugyanis megduplázta értékét a listázás után 8 órával.

NMR/BTC heti grafikon

A Coinbase Pro egy múltkori fordulóban a BAND, a COMP, az MKR és az OMG tokeneket listázta. A következő lehetséges belépőkről pedig az alábbi cikkben írtunk:

Coinbase: újabb adag kriptopénz kerül vizsgálat alá

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img