Újabb Bitcoin automatákat helyeztek üzembe az országban

spot_img

A tavaly nyári 5000-ről, mostanra 9056-ra növekedett a világ ismert kriptovaluta ATM-jeinek száma. Az emelkedés leginkább az Egyesült Államokban üzembehelyezett gépeknek köszönhető, ahol hetente átlagosan 100 új automata jelenik meg a köztereken. Hazánkban jelenleg 46 ATM-et tartanak nyilván, ez a szép szám pedig nem kis mértékben a magyar piacra tavaly decemberben belépő BlockChange Kft-nek köszönhető.

A fél évvel ezelőtt 11 automatával induló cég, az elmúlt hetekben 17-re növelte az általa üzemeltetett ATM-ek a darabszámát. Hogy az új berendezések megjelenésére hol lehetett számítani, arra képviselőjük már a vele folytatott júniusi beszélgetésünk során is tett utalásokat:

“Az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy a szolgáltatás iránt az egész országon belül van igény, így a következő hetekben további helyszínekkel bővítjük ATM hálózatunkat, jellemzően a megyeszékhelyeken és azokon a forgalmas helyszíneken, ahol a legkritikusabb időszakban is volt kereskedelmi célú gyalogos forgalom, például a bevásárlóközpontokon belül és az élelmiszerüzletekhez közel eső területeken.”

A hálózat tényleges bővítésére pedig nem is kellett sokáig várnunk. A BlockChange automatái Budapest mellett mostanra már Vácon, Szegeden, Pécsen, Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán és Győrben is elérhetővé váltak. A gépek pontos elhelyezkedését a BlockChange oldalán található térképen tüntették fel, amit erre a linkre kattintva érhettek el..

Az egyik ATM-et nemrégiben mi is kipróbáltuk, tapasztalatainkról az alábbi videóban számoltunk be nektek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img