Rákapcsol a Facebook a fizetési rendszerével

spot_img

Egyesíti erőit a Facebook, hogy egy új összetett stratégiával folytatódjon a digitális fizetési rendszereinek fejlesztése. A vállalaton belül egy új osztályt hoztak létre, ami „minden fizetési projektet magában foglal majd, beleértve a Facebook Pay-t is” – írja a The Verge.

Az új osztályt a Facebook Financial nevet kapta és David Marcus vezeti, aki évekig állt a Messenger alkalmazás élén, majd a Libra kriptopénz vezetésével folytatta.

Marcus továbbra is marad a Libra élén, miközben keze alatt egyesül majd a Facebook összes fizetéshez köthető szolgáltatása.

Az új osztály hatáskörébe került természetesen a Libra is, annak tárcájával a Novi-val együtt (a múltkor a Calibra nevet kukázták) és a már működő Facebook Pay.

Hosszú távon a Facebook célja, hogy saját appjaiban tartsa a felhasználókat, anélkül, hogy azok átlépnének az Apple, a Google, a PayPal vagy más fizetési szolgáltatók felületére. A Facebook Pay pedig már készíti elő a terepet a globális terjeszkedésre, az egyelőre ugyanis csak az Egyesült Államokban elérhető.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img