6 hónap múlva már csak KYC azonosított felhasználók használhatják a Bitmexet

spot_img

Bár az elmúlt hónapokban már többször is utalt rá a tőzsde vezetője, hogy erre készülnek, tegnap közleményben tájékoztatták a Bitmex felhasználóit, hogy az oldal kötelező ügyfélazonosítási eljárást fog bevezetni.

A Bitmex a 2018-2019-es medve piac legnagyobb forgalmat bonyolító váltója volt, amit egyrészt a rendkívül egyszerű regisztrációs folyamatának köszönhetett (mindössze egy email cím megadására volt szükség), másrészt pedig az általuk feltalált, fix lejárati határidő nélküli határidős szerződéseknek (perpetual futures), amik az ismertebb kriptopénzek esetében nem csak long, de short irányban is lehetővé tették a magas tőkeáttétellel végezhető kereskedést.

Az tőzsde igazgatójához, Arthur Hayes-hez fűződik az az emlékezetes jóslat is, amiben kétszámjegyű shitcoinnak nevezte az ethereumot, előrejelezve annak 80 dollárig történő visszaesését.

A Bitmex most bejelentett KYC programja augusztus 28-tól lép életbe. Ezt követően még 6 hónapot biztosítanak minden felhasználónak, hogy eljuttassa a váltóhoz a személyi igazolványáról készített fotókat, egy szelfit és válaszoljon azokra a kérdésekre, amelyek a Bitmexre utalt pénzek eredetére kérdeznek rá. A folyamat teljesen automatizált lesz, az ígéretek szerint mindössze 5 percet fog igénybe venni.

A tőzsde azt is bejelentette, hogy hamarosan egy nagy szabású kereskedési versenyt fog indítani, amin kizárólag csak a KYC azonosított felhasználóik vehetnek majd részt.

Az ismertebb váltók között egyre kevesebb olyan akad, ami még lehetővé teszi az anonim módon végezhető kereskedést. Ezek között a legismertebb továbbra is a Binance, bár már náluk is életbe lépett egy enyhébb limit, amivel napi 2 BTC-re korlátozták a névtelen fiókok napi kiutalási maximumát.

A szürke zónában mozgó tőzsdék többsége ehhez hasonló módszereket alkalmaz, hol kisebb, hol nagyobb kiutalási limitekkel. A feltörekvő FTX például csak 1000 dollár kiutalását teszi lehetővé és akinek a lifetime forgalma ezt meghaladná, annak már igazolnia kell személyazonosságát. Ez egyfajta piaci rést jelenthet majd az egyre inkább feltörekvő decentralizált váltók számára, amelyeken mindössze egy wallet cím megadására van szükség a kereskedéshez. Igaz ezek forgalmát most éppen az Ethereum csillagászati tranzakciós díjai teszik nehézkessé.

242 dollárnyi DAI elküldése akár 54 dollárba is kerülhet

2017-ben 0.6 BTC-ről indult, már 300 felett jár egy kereskedő

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img