2017-ben 0.6 BTC-ről indult, már 300 felett jár egy kereskedő

spot_img

Balage néhány nappal ezelőtt hívta fel a figyelmemet a Bitmexen kereskedő TheBoot-ra, akinek a történetét a napokban több kriptós híroldal is felkapta. A 20-as éveiben járó srác 2017-ben 0.6 BTC-vel kezdte el a kereskedést, ma viszont már 300 BTC felett jár, több százezer dolláros ügyleteit pedig gyakran megosztja követőivel is.

A trader nemrégiben több twitterező kérdésére is válaszolt. Elmondta például, hogy egy alapvető technikai tudást leszámítva az érzelmek kontroll alatt tartását tartja a legfontosabb tényezőnek. Ezen kijelentését a Bitmex igazgatója is kiemelte, aki egyetértett TheBoot megállapításával.

Boot nem tart altcoinokat, de a BNB-n esetleg elgondolkozna. A számlaegyenlegét elsősorban a jó beszállóival tudta növelni, a BTC-t például $3533 óta longolja.

A legtöbb pénzt a Bitcoin Cash 2017 őszén bekövetkező emelkedésével kereste, amikor saját elmondása szerint éppen 1 dollárral a végső csúcs elérése előtt sikerült túladnia a coinjain.

“30 másodperccel később bezuhant a piac”

A kereskedéssel úgy ismerkedett meg, hogy olvasott a befektetések fontosságáról és arról, hogy nem jó ha az ember állni hagyja a pénzét. A hagyományos tőzsdével és a forexxel kezdte, később tért át a kriptóra. Az ismerősei körében nem terjeszti, hogy ezzel foglalkozik.

A fejlődésben akkor ért el igazán komoly sikereket, amikor otthagyta programozói állását:

“Egyszerre két dologra koncentrálni túlságosan megerőltető volt. Miután váltottam, azonnal éreztem a javulást.”

A kezdőknek azt ajánlja, hogy ne reménykedjenek a gyors meggazdagodásban. Sőt készüljenek fel arra, hogy mindent el fognak veszíteni.

“Ha játékpénzzel kereskedsz és sikeres vagy, az még nem jelenti azt, hogy valódi pénzzel is az leszel. Ha belefogsz, kezdetben ne kockáztass túl sokat. Tanuld meg a kockázatkezelés alapjait.”

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a Bitcoinnal ezt felelte:

“A technikai mutatók szerint, a medve piac végére értünk, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy innen már egyenes út vezet a következő csúcsig. Némi emelkedés után akár egy újabb medve trend is kezdetét veheti.”

Boot korábbi tapasztalatai alapján nem tartja kizártnak, hogy a bitcoin hamarosan egy 30-40%-os “egészséges” korrekción menjen keresztül.

Ha érdekel a kereskedés, csatlakozz Discord csatornánkhoz, vagy próbáld ki a Kripto Akadémia Kereskedési Tippek szolgáltatását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img