A Binance kitiltja oldaláról az Egyesült Államokból származó kereskedőket

spot_img

A Binance nem kis részben köszönheti piacvezető szerepét a “szabályozási arbitrázsként” elhíresült stratégiájának. Ennek során működését mindig olyan országokba helyezte át, ahol kedvező feltételeket tudott kiharcolni magának.

A tőzsde székhelye jelenleg Máltán található, de ezt megelőzően már Kínában, Japánban, Szingapúrban, Taiwanon és a Kajmán-szigeteken is voltak irodáik. A nomád életmód azonban csak nehezen egyeztethető össze az egyre erősödő és nemzetközi szabályozást sürgető törvényhozói narratívákkal.

A “globális elvárásoknak való megfelelés” érdekében, a tőzsde szeptember 12-től (90 nap múlva) új felhasználási feltételeket fog életbe léptetni. Ennek talán legfontosabb pontja, hogy a határidő lejárta után az oldalon már nem kereskedhetnek az Egyesült Államokbéli felhasználók, ahonnan a Block magazin által készített grafikon alapján ügyfeleik tekintélyes része származik.

Ehhez kapcsolódik az a hír is, hogy a tiltással párhuzamosan egy kifejezetten az USA-ra koncentráló, fiat-kripto kereskedést lehetővé tevő szárnyat is elindíthatnak, amit a helyi szabályozásoknak megfelelően terveznek üzemeltetni.

A Binance az amerikai piac leválasztásával valószínűleg azt szeretné elérni, kikerüljön a helyi hatóságok látóteréből, akik bármely amerikai állampolgárt kiszolgáló szolgáltatóra lecsaphatnak.

Az FBI hozzáférhetetlenné tett egy USA-n kívüli kriptotőzsdét

A Binance új szabályzatában kiegészítették, a jelenleg gyakorlatilag teljes anonimitást biztosító fiókokról szóló passzust is.

A pusztán egy email cím megadásával és napi 2 BTC-s be- és kiutalási limittel rendelkező számlákat továbbra sem szüntetik meg, “de bizonyos esetekben arra kötelezhetik felhasználóikat, hogy bizonyítékokkal támasszák alá, hogy nem sértik meg a szolgáltatás igénybevételének feltételeit.”

CZ, a tőzsde igazgatója így kommentálta a bejelentést:

https://twitter.com/cz_binance/status/1139391325172715522

“Szigorításokat fogunk bevezetni az oldalon, de időnként el kell viselnünk az időszakos kellemetlenségeket, hogy hosszabb távon sikereket érhessünk el. Mi mindig a hosszú távú terveink megvalósításáért fogunk dolgozni.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img