Gyorshír: Pénzügyi és tech óriások a Facebook kriptopénze mögött

Megosztom

A Wall Street Journal híradása szerint több mint egytucatnyi pénzügyi és fizetési szolgáltató, valamint technológiai óriás állt be a Facebook GlobalCoin/Libra kezdeményezése mögé. Eddig a következő cégeket nevesítették: Visa, Mastercard, PayPal, Uber, Stripe, Booking.com, Mercadolibre. Ezek közül a Stripe weboldalakba, internetes szolgáltatásokba ágyazható fizetési megoldást kínál, a Mercadolibre pedig Dél-Amerika legnépszerűbb online piactere és aukciós platformja, mely 200 millió körüli felhasználóval rendelkezik és 18 országban van jelen.

8 napja számoltunk be utoljára az eddigi legnagyobb belsős kriptós projekt fejleményeiről, egészen pontosan arról, hogy a “a Facebook feladni tervezi az eredetileg belsősnek szánt kriptopénz feletti irányítást, harmadik felek fognak a tranzakciókat validáló csomópontként részt venni a hálózat stabilitásának fenntartásában. Ez a lehetőség csomópontonként 10 millió dollárba fog kerülni, ezt pedig valahogy be kell gyűjteniük a résztvevőknek. Például stakelési jutalom formájában. A nagyobb kriptopénz projektek esetében több ezer csomópont vesz részt a hálózat fenntartásában, jelen esetben semmi bővebb infónk nincs azon kívül, hogy lesznek külsős node-ok.”

Korábbi híradások szerint a Fb egymilliárd dollárt tervezett bevonni a projekthez, ezt akár összesen száz partner csatlakozásával is megteheti. Az is látható a fenti szűkös listából, hogy igyekeznek az online fizetések minden szegletét lefedni. Nagyon érdekes a VISA, MasterCard és PayPal csatlakozása, hiszen első ránézésre pont az ő bizniszüket teszi tönkre az instant pénzküldős, weboldalakba és szolgáltatásokba ágyazható Facebook termék.

Több forrás szerint is június 18-án leplezik le a projektet. Néhány napon belül tehát megtudhatjuk, hogy a nemzetközi pénzküldésen kívül mire lesz használható a belsős fabatka, melytől sokan azt várják, hogy felkelti a tömegek érdeklődését a valódi kriptopénzek iránt.

A Facebook stablecoin kriptopénze annyit valószínűleg nem fog ingadozni, hogy érdemes legyen spekulálni vele, de azért kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel