Június végéig jön a Facebook kriptopénze

spot_img

A CNBC a “The Information” tegnap esti értesülései alapján írt cikke szerint még ebben a hónapban bejelenti a Facebook kriptopénzének éles üzemét, a cég dolgozóinak ráadásul lehetősége lesz fizetésük egy részét a Nagy Testvér új, globális valutájában kérni. Érdekes lesz látni, hogy a világon hány Facebook dolgozó fogja kérni a fizetése egy részét a saját kibocsátású kriptopénzükben a helyi központi pénz helyett.

Lassan már hetente érkeznek új névről és új indulási dátumról szóló hírek, ebből is látható, hogy még Facebookkal kapcsolatos botrányok közepette is, mennyire megmozgatja a téma a világ gazdasági-technológiai médiáját.

A friss információk szerint a Facebook feladni tervezi az eredetileg belsősnek szánt kriptopénz feletti irányítást, harmadik felek fognak a tranzakciókat validáló csomópontként részt venni a hálózat stabilitásának fenntartásában. Ez a lehetőség csomópontonként 10 millió dollárba fog kerülni, ezt pedig valahogy be kell gyűjteniük a résztvevőknek. Például stakelési jutalom formájában. A nagyobb kriptopénz projektek esetében több ezer csomópont vesz részt a hálózat fenntartásában, jelen esetben semmi bővebb infónk nincs azon kívül, hogy lesznek külsős node-ok. Viszont június végéig végre mindent meg fogunk tudni.

Kettő milliárd Facebook, Whatsapp és Instagram felhasználó számára fog megváltozni a világ az új funkció bevezetésével, hiszen közvetlenül a napi százszor használt alkalmazásaikkal tudnak egymásnak pénzt küldeni, akár a világ másik felére, pillanatok alatt. A közösségi felületeken az utóbbi időben ráadásul megjelentek a képekre linkelt termékinformációk is, az integrált fizetőeszköz így azt is lehetővé teszi, hogy a Facebook/insta elhagyása nélkül vásároljanak a felhasználók. Az is újdonságot jelent, hogy a cég elméletileg ATM-eken keresztüli váltást is lehetővé teszi a világ nagyvárosaiban, hogy ezzel gyorsítsa az adopciót.

Komoly átalakuláson megy át az innovatív fizetési szolgáltatások piaca, a hagyományos bankok lakossági üzletágai pedig az eddigeknél is komolyabb bajba kerülnek. Nem is meglepő, hogy a világ egyik legnagyobb, bármely ország lakosságánál több aktív felhasználóval rendelkező tech cégének saját pénzével kapcsolatban komoly aggályai lehetnek a szabályozóknak:

A Facebook Coin miatt aggódik az USA Szenátusának bankolásért felelős bizottsága

A magyar mainstream média alig egy napja hozta le, hogy GlobalCoin lesz a Fb kriptopénz neve, de most sem a CNBC cikkben, sem a bejegyzésük forrásaként szolgáló bejegyzésben, sem nemzetközi kriptós híroldalak friss cikkeiben nem nevezik sem így, sem a korábban belengetett Libra-ként. Én a Zuckkoin-ra szavazok.

A Facebook stablecoin kriptopénze annyit valószínűleg nem fog ingadozni, hogy érdemes legyen spekulálni vele, de azért kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img