Facebook Pay: Fiat fizetési megoldás 4 platformon

spot_img

Blogbejegyzésben jelentette be tegnap a Facebook, hogy biztonságos és privát (természetesen) fiat fizetési megoldás indult útjára Facebook Pay néven, mely a Messenger, Whatsapp, Instagram és Facebook felületein teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy MasterCard, VISA és PayPal használatával költsék és küldjék pénzüket.

A fő értékajánlatot az egyszerűség jelenti, többé nem kell újra és újra bankkártya adatokat beírni, ha például közösségi pénzgyűjtésben akarunk részt venni, játékokban vennénk ezt-azt, rendezvények belépőit fizetnénk, vagy más felhasználóktól vásárolnánk például a piactér felületén. Az általuk reklámozott fő funkció a barátok közötti pénzküldés, mely egyetlen gombnyomás után megejthető lesz egy privát üzenetben. Ezzel például a Revolut orra alá törthetnek borsot, mely ugyan egyéb funkcionalitással is rendelkezik, de sokan kifejezetten a közös étkezések vagy autós utak költségeinek gyors szétdobására használják.

A funkció egyelőre az amerikai felhasználók számára elérhető, hamarosan pedig más régiókban is használható lesz majd.

A Facebook által megálmodott, számos nemzetközi nagyvállalat részvételével tervezett Libra projekt lassan halad a szabályozói ellenállás mocsarában, a fiatot használó funkció azonban látszólag probléma nélkül indulhat, és hosszú távon szintén 2,5 milliárd potenciális felhasználóval számol. A rengeteg felhasználó pedig rengeteg pénzügyi adathoz és szokáshoz juttatja a közösségi óriást, pontosan ez adta az amerikai törvényhozók aggályainak gerincét.  Nagyon kiváncsiak leszünk a funkció használatával kapcsolatos statisztikákra a következő hónapokban. Lehet, hogy a Libra volt a bukásra ítélt vezércsel a Facebook Pay előtt?

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img