Saját kriptopénzt indít a Bithumb

spot_img

A népszerű koreai kriptopénztőzsde, a Bithumb saját blokklánc fejlesztésébe fogott, a mai bejelentésük szerint ennek megfelelően önálló, saját kriptopénzt is fejlesztenek, ez lesz a Bithumb Coin. Jóval többről van szó azonban, mint egy kriptopénztőzsdéről, a “Bithumb Family” néven is ismert konglomerátum számos komoly szereplőből áll:

  • Bithumb Korea – kriptopénztőzsde
  • Bithumb Singapore – kriptopénztőzsde
  • Bithumb Global – az előbbi két piacon kívüli területeket célzó kriptopénztőzsde
  • Bithumb DEX – decentralizált kriptopénztőzsde
  • Bithumb Custody – kriptopénz letétkezelő szolálgtatás

A saját blokklánc rendszert – és ennek megfelelően a saját kriptopénzt is – a meglévő szolgáltatások, a készülő szolgáltatások, termékek, és az infrastruktúra “erős kiegészítésének” szánják, 2020 első negyedévében indul, az ígéretek szerint egy “forradalmi” konszenzus mechanizmussal fog működni.

A teljes sajtóközleményt itt lehet megtekinteni, a Bithumb Coin (BC) 30%-a a felhasználókhoz kerül majd, egy újabb 30% pedig a kereskedők “motiválását” szolgálja. A kereskedési jutalékunkat is az új kriptopénzzel fizethetjük hamarosan, ahogy a jövőbeli, még nem tisztázott termékek életében is elszámolási egységként szerepelhet majd.

300 millió lesz a teljes készlet, Governence, azaz döntéshozatal is része lesz az új blokkláncnak, ahogy arról a Tezos-al készült interjúnkban is beszámoltunk, ennek a metódusnak az a lényege, hogy a projekt életét meghatározó döntések kapcsán a felhasználók szavazhatnak, minél több coin-al rendelkezünk, annál nagyobb súllyal esik latba a véleményünk.

Tezos meetupon jártunk, on-chain governance-ről tanultunk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img