Valóban kétszámjegyű shitcoin lesz az Ethereum?

spot_img

Az Ethereum befektetők nehéz időszakon mennek keresztül. A cikk írásakor 189 dolláros árfolyamon ingadozó ETH a tegnapi nap folyamán egészen 160 dollárig esett vissza, nem csak USD-ben, de BTC-ben mérve is jócskán a piaci átlag alatt teljesített.

Talán nem meglepő, hogy egy ilyen időszakban felerősödnek egy esetleges manipulációról szóló pletykák, melynek sokak szerint a világ legnagyobb forgalmú bitcoin kereskedő platformjának tulajdonosa, Arthur Hayes is részese lehet.

BitMEX igazgató: az anonim pénzküldés lesz a legnagyobb érték

A Bitmex igazgatóját semmiképp nem nevezhetjük az Ethereum rajongójának, blogján nemrégiben “kétszámjegyű shitcoinként” írt róla. Most egy interneten keringő screenshot szerint éppen a Bitmex pár hete bevezetett BTC alapú, ETH/USD kereskedőpárjáról beszélt, ami lehetővé teszi hogy ETH vagy USD birtoklása nélkül, kizárólag BTC-vel, akár 50-szeres tőkeáttéttel shortolhassunk ethereumot. Hayes szerint ez egy tökéletes eszköz, hiszen a bitcoin maximalistáknak így nem kell beszennyezniük a kezüket az ETH-hez és az USD-hez hasonló shitcoinokkal.

Az internetes fórumokon megoszlanak a vélemények az ethereum közeljövőbeli árával kapcsolatban. A tegnapi mélyponthoz képesti 30 dolláros emelkedés egyesek szerint a fordulópontot jelenti, egy napvilágot látott elemzés alapján viszont a további drasztikus csökkentés sem elképzelhetetlen.

A DIAR számításai szerint a teljes ethereum mennyiség 3.5%-a (600 millió dollár+) lehet most olyan tárcákban, melyeket különböző ICO-k során gyűjtöttek össze a fejlesztések megvalósítására. Ezek a projektek hatalmas nyomás alatt vannak, hiszen a következő évek működésére összegyűjtött pénzről most kiderült, hogy talán már csak pár hónapra lesz elég. Egy ICO-k által indított újabb eladási hullámmal az ETH továbbra is a közeljövő legnagyobb vesztesei közé tartozna.

Más kérdés, hogy az árfolyam vajon mennyire lehet fontos kérdés az Ethereum esetén. A Bitcoint már létrehozásakor is egy digitális pénznek szánták, így természetes, hogy mindenki ekként kezeli és spekulál annak jövőbeli értékére. Az Ethereum viszont egy fejlesztői platform, sikere nem feltétlenül fog tükröződni a rajta keresztül kibocsájtott token árában. Kapcsolódó anyagunk:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ICO

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img