A kess a király: mégsem használnak kriptót a terroristák?

spot_img

Az általánosan elterjedt nézet szerint a kriptopénzek kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy törvénytelen ügyleteket hatékonyan intézzen az ember fia. A nyugati világban a politikai vezetés egészen a közelmúltig szinte egyenlőségjelet rakott a feketepiaci kereskedelem, valamint a terrorizmus finanszírozása és a kriptopénzek használata közé.

Erre sikerült rácáfolnia egy terrorizmus finanszírozásával foglalkozó think tank csoportnak. Yaya J. Fanusie, a Foundation for Defense of Democracies elemzésért felelős igazgatója, az amerikai Képviselőház pénzügyi szolgáltatásokért felelős bizottsága előtt is tanúskodott szakmai véleményéről.

Elmondta, hogy bár történtek kísérletek többek között az al-Kaida és az Iszlám Állam részéről is arra, hogy kriptopénzeken keresztül jussanak tőkéhez, ezek a próbálkozások mindig sikertelenek maradtak.

Fanusie kutatása alapján azt állítja, hogy a Mudzsahid Súra Tanács nevű iraki radikális szervezet 2016-ban megpróbált tőkét gyűjteni kriptoval, de mindössze 500 dollárnyi javat sikerül összekalapoznia. A szervezet Irak nyugati, sivatagos kormányzóságából ered, több amerikai katonai kontingens elleni merénylet fűződik a nevéhez. A szervezet egy ideje az Iszlám Állam szervezetébe olvasztotta magát.

A legfőbb ok, amiért a kriptopénzek nem bizonyulnak elégségesnek, az az, hogy a terroristákat főleg az elmaradott vidékek adják, ezek pedig nagyon szegényes internet infrastruktúrával rendelkeznek.

Mindezek ellenére Fanusie kijelentette, hogy az online térben jelen lévő dzsihádi csoportok növekvő mértékben törekednek arra, hogy pénzt gyűjtsenek kriptovalutákkal. Ezeket főleg anonim kriptopénzekkel, mint. pl. a Monero-val végzik. Ugyanakkor az anonimitás legfőbb záloga még mindig a jól ismert készpénz, a terrorizmus finanszírozásában is.

A szakértő felhívta a törvényhozók figyelmét, hogy az Egyesült Államok azzal léphetne fel leginkább a növekvő fenyegetés ellen, ha minden kriptotőzsdén szigorúan betartatná a KYC és AML szabályozásokat.

Ha Te is saját terrorszervezeted finanszírozására szeretnél pénzt gyűjteni, ajánljuk a Binance rendszerét , megbízható és könnyen használható.

(ccn.com)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img