Már applikációból is elérhető az INLOCK szolgáltatása

spot_img

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, a hazai kripto-szféra egyik üdvöskéje, az INLOCK halad a maga útján, épül-szépül, fejlődik. Most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a hitelezési platform, elindult okostelefon applikációjuk, melynek célja, hogy még egyszerűbbé tegye a kriptopénz tulajdonosoknak a hitelnyújtást, másoknak pedig a hitelfelvételt.

Megnéztük, hogy ez mennyire sikerült, illetve beszélünk egy kicsit arról is, hogy mivel teltek az elmúlt hónapok a budapesti csapat háza táján.

Először tekintsük át a projekt eddigi sarokszámait, igazán szép teljesítményről van szó ahhoz képest, hogy mennyire fiatal, alig egy éves -legalábbis csupán egy éve piacon lévő- projektről van szó. Úgynevezett letéti pénztárca szolgáltatást nyújtanak virtuális fizetőeszközök számára, ez azért fontos, mert mind a betétgyűjtés, mind a pénzintézeti minősítés szigorú szabályozás alá esik, sokak első kérdése, hogy pontosan mi a projekt jogi státusza, nem véletlenül.

Éppen ezért rengeteg energiát fordítanak arra, hogy minden szükséges engedélyt megszerezzenek, ezeket meg is szerzik, illetve a különböző ellenőrzések, átvilágítások során is jól teljesítenek. Bár egy olyan új-újszerű területen, mint a kriptopénzek világa ez nem is olyan egyszerű, hiszen sok jogszabály még ki sincs dolgozva, mind az EU-ban, mind itthon nagy kihívás a hatóságok számára, hogy “tartsák a lépést” a terület fejlődésével.

Az INLOCK csapata is részt vesz tanácsadóként a jogalkotási folyamatban, hiszen elemi érdekük, hogy szabályozott keretek között működhessenek, ezzel elnyerve a piac, és a felhasználók bizalmát.

Maga a projekt 2019 februárjában indult, ám ekkor még “csak” saját tokenjükkel léptek piacra, idén februárban viszont megjelent maga a “lending”, vagyis hitelezési platform is, azóta már több, mint 8900 regisztráció született az oldalon.

Az eddig a platformon átfolyó kriptoeszköz -betétek, hitelek, egyebek- tőkeértéke meghaladja a hatmillió dollárt.

Ami a felhasználók által preferált kriptopénzeket illeti, az USDC, illetve kevésbé meglepő módon a BTC a két legnépszerűbb eszköz, ezek megoszlása nagyjából fele-fele, ketten együtt adják a rendszer forgalmának bő 90%-át. A “kötelező” altok, úgymint LTC, ETH, ezek mellett használható még BNB és BAT is egyebek mellett, ezek azonban -egyelőre- nem jellemzőek a platformon.

Ami a felvett kölcsönök átlagértékét illeti, cikkünk születéséhez egészen pontos számokat kaptunk, a letétek medián értéke 1780 USD, a “másik oldalon”, vagyis a felvételt illetően a medián az USDC alapú ügyletek esetében 1220.

Az ügyfelek 80%-a már több alkalommal is beutalt az INLOCK rendszerébe, a projekt eddigi életútja során 94% volt azon napok aránya, amelyek során többet utaltak be a felhasználók, mint amennyit kivettek.

Applikációval a kényelemért

Rákanyarodva a most induló appra, egy igazán könnyen használható, kényelmes, a kor követelményeinek megfelelő eszközt ismerhettünk meg a “személyében”, egy gyors regisztrációt követően már el is helyezhetjük kriptopénzeinket, vagy akár némi hitelért folyamodhatunk. Ami ebben az esetben természetesen jóval egyszerűbb folyamat, mint a klasszikus banki szolgáltatások esetében.

Még a regisztrációnk elkészítése előtt kaphatunk némi alapinformációt arról, hogy miről is szól az INLOCK rendszere, három, ügyesen megfogalmazott kis “kártya” segítségével.

A regisztrációs form.

Az első, és egyben a legfontosabb képernyő, innen navigálhatunk az app legfontosabb egységeihez: hitelfelvétel, kamatozó hitelnyújtás, aktivitásunk áttekintése.

A rendszer által kezelt kriptopénzek, az eddigi statisztikák szerint vezet a BTC és az USDC.

Mindezeket a csapat szeptembertől megfejeli újabb coinokkal, és még egyszerűbb kölcsön kihelyezési folyamattal. Kíváncsian várjuk. Végezetül hozzá kell tennünk, hogy az INLOCK a Fireblocksnál nagy értékű vagyonbiztosítással rendelkezik, ez a technológiai megoldásokon túl “klasszikus” vagyonbiztosítást is jelent, kiterjed a hackelési kísérletekből, egyéb kiberbiztonsági problémákból eredő károkra is.

Habár egyelőre kis szereplőről van szó, tartják a lépést a piaccal, a nagyobb szereplők kínálatával, sőt, az USDC-re fizetett 10%-os kamat igazán kecsegtető, különösen annak fényében, hogy a heti kamatfizetéssel kamatos kamatra tehetünk szert. A piacon igazi kuriózumként a BTC és az USDC mellet az aranyfedezetű PAX Gold esetén is fizetnek kamatot.

Mi sok sikert kívánunk a magyar csapatnak! Maga az app letölthető Androidra itt, iOS-re pedig itt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img