Elmosta az eső a kínai Bitcoin bányákat

spot_img

Kína Szecsuán tartománya a Bitcoin bányászat egyik globális központja. Azok a hónapok, amelyek nálunk a nyarat, ott az esős évszakot jelentik, amit bányászok is igyekeznek kihasználni, méghozzá úgy, hogy az itt működő vízerőművektől olcsó áramot vételezve átmenetileg ide telepítik át a telephelyeiket, hogy még nagyobb hatékonysággal és profitabilitással tudják bányagépeiket működtetni.

A hírek szerint az elmúlt napokban történelmi rekordokat ért el a régióban lehulló csapadék mennyisége és 3-4 nap alatt esett annyi eső, mint máskor egész augusztusban. Az ítéletidő áradásokhoz, földcsuszamlásokhoz és több bánya elvesztéséhez is vezetett.

Habár az alábbi felvétel még tavaly készült, jól érzékelteti, hogy milyen veszélynek teszik ki magukat azok, akik az olcsó energia reményében ide helyezik át a telephelyeiket.

A kockázatok ellenére, a kínai farmok 70%-a jelenleg éppen ebben a régióban üzemel, a természeti csapás miatt így többségük teljesítménye érezhetően visszaesett.

És az még csak a jobbik eset, ha valahol az áram, vagy az internet kimaradása okozott fennakadást. Egyes farmokat az áradat teljesen elmosott a föld színéről és csak azok romjait hagyta hátra maga után.

Elképzelhető, hogy a bitcoin árfolyamának tegnap óta tartó bizonytalansága is a bányászok nehézségeire vezethető vissza, akik a hálózat működésének szempontjából alapvető szolgáltatást biztosítanak. Némelyiküket akár a BTC készleteinek értékesítésére is kényszerítheti a helyzet, hogy ebből tudja fedezni az őt ért károkat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img