50% és 128% között a BTC nyereség – attól függ, milyen valutában vetted

spot_img

A Bitcoin árfolyama 65%-nál többet mutat az év elejéhez képest. Ezt biztos te is tudod, ha figyelemmel követed az árak alakulását. De azt tudtad-e, hogy országtól függően a világban 50% és 128% között bárhol lehet az árfolyamnyereség?

Ez pedig a különböző nemzeti valuták értékének mozgása miatt van így. Általában mindenhol dollárban mérik a BTC árfolyamát, de arról már sokkal kevesebbszer esik szó, hogy a világ valutáinak mozgása hogyan befolyásolja a BTC-ből származó nyereséget – vagy éppen veszteséget.

Most ezt a lyukat pótolta @DriftwoodPalace pszeudonim twitterező.

A fenti ábrán az látható, hogy az egyes nemzeti valutákban mérve ebben az évben mennyire erősödött a BTC árfolyama. A dollár ismerős, az eurózóna lakói viszont már egy kicsivel kevesebb pluszt látnak. Azok akik magyar forintban adják és veszik a Bitcoint, a dolláréval megegyező pluszt tapasztalhatnak a tárcájukra nézve.

Ahogy az várható, a monetáris problémákkal küszködő országokban és a magas infláció sújtotta helyeken mutatja a legnagyobb pluszokat a BTC árfolyama. Brazília a csúcstartó a maga 128%-ával, de a nagyobb országok közül 100%-os árfolyamnyereséget tapasztalhatnak Dél-Afrika, Argentína vagy Törökország lakói is.

100% és 90% közötti nominális nyereségben vannak az orosz, az ukrán és venezuelai bitcoin vásárlók is.

Érdemes egy pillantást vetni a 2017-es történelmi csúcstól mért változásokra is. Vannak olyan valuták, mint például az argentin pezó, amiben mérve pont most van történelmi csúcson a bitcoin.

Bár a válságok sújtotta országok lakóit valószínűleg ez egyáltalán nem vigasztalja, mi azért érdekesnek találtuk a gyűjtést.

A „mezőny” maradék része (a 2020-as év első napjához mérve) alább látható:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img