Olyan a piac, mint 2016-ban

spot_img

Izgalmas összefoglalót tett közzé a Forbes, BIlly Bambrough elemző véleménye szerint a piac “úgy néz ki”, mint 2016-ban, legalábbis sok a hasonlóság az eddigi legnagyobb bull run előtti időszak, és a jelen között. A Grayscale információira alapozza írását, kétségtelen, hogy a márciusi 4000 dolláros ártól mostanra eljutottunk egészen 12 000-ig, a jelenlegi piaci struktúra pedig azt sejteti, hogy -ahogy 2017-ben is történt- jelentős felfutás előtt állhatunk.

Phil Bonello, a Grayscale elemzője úgy látja, hogy a gazdaságélénkítő csomagok, törekvések mellett a befektetők alternatívát keresnek az “örökké bővülő” monetáris rendszerrel, vagyis a pénznyomtatással szemben. Megfogalmazása szerint a bitcoin egyedi tulajdonságai, úgymint a véges készlet, és a központi hatóságoktól való függetlenség tehetik vonzó befektetési célponttá az infláció elkerülése végett.

Megjegyzi azt is, hogy számos komoly, nagy tapasztalatú befektető, mint például Paul Tudor Jones is fektetett már bitcoinba az elmúlt időszak során, valóban, erről mi is beszámoltunk részletesen:

Paul Tudor Jones: megvan az első nagynevű befektető, aki bitcoinba fektette ügyfelei pénzét

Ki az a Paul Tudor Jones?

Bitcoin vásárlásáról nyilatkozott a milliárdos üzletember

Ezek a piaci jelenségek vezettek az immár hosszú hetek óta tartó bikatrendhez, sokan abban hisznek, vagy inkább bíznak, hogy a vezető kriptopénz eléri korábbi rekordárát (19 000, egyes helyeken 20 000 USD), sőt, akár meg is haladja azt akár még 2020 során.

Persze semmiféle garancia nincs arra, hogy túljutunk a 12 000 dolláros szinten, azon az értéken, amit ezen a hét már túllépett a bitcoin, azonban nem sikerült jelentősen felette maradnia. Cikkünk születésekor egészen pontosan 11 764 dollárnál járunk, meglátjuk, hogy mit hoznak a következő napok.

Az mindenesetre biztos, hogy adott egy fontos hasonlóság a 2017-es bikapiac, és a mostani között, mégpedig az, hogy olyan nagy nevek, mint például a Winklevoss ikrek, és mások is arról tweetelnek követőiknek, főként az új érdeklődőknek, hogy nem kötelező egy kerek egész bitcoint venniük, a kriptopénz százmilliomod részig osztható, bátran vegyenek akár csak egy egészen “kicsit”.

Szó szerint ugyanez hangzott el többektől 2017 során, meglátjuk, hogy most is követi-e majd akkora felfutás a jó szándékú tanácsot, mint akkor.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img