Mibe fektetnél 10 000 000 forintot?

spot_img

Egymillió forint olyan összeg, amihez viszonylag sokan hozzáférnek, feltehetőleg ez ma Magyarországon a “nem túl nagy, de azért mégiscsak…” kategória, az értékhatár, amit legalább annyira fájdalmas lenne elveszíteni, mint amennyire nagy öröm a parkban sétálva rábukkanni. Bár ez utóbbi kitétel talán egy forinttól felfelé minden összegre igaz, mégis értjük a lényeget.

A friss KSH adatok szerint jelenleg 421 700 forint a bruttó átlagkereset, ez 15%-al több, mint egy évvel ezelőtt, szakértők szerint a járvány miatt az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri, 500 000 forintos juttatás “dobta meg” az értéket.

Ebből jól látszik, hogy egymillió forint komoly tétel, ám nem elérhetetlen, távolról sem elképzelhetetlen, hogy valaki megtakarítással elérje ezt az összeget. Ezzel szemben ennek tízszerese, tízmillió forint már igazán jelentős összeg, amit egy átlag magyar legfeljebb örökléssel, extrém esetben hosszas megtakarítással érhet el.

Éppen ezért ma ezzel az összeggel fogunk “játszani”, pontosan azért, hogy komoly tétje legyen a dolognak. Azt kérdezzük olvasóinktól, hogy ti mibe fektetnétek most tízmillió forintot, a cél természetesen az, hogy maximális hozamot, nyereséget érjünk el, az időbeliséget is meghatározzuk.

A játék keretében most nem csak kriptopénzekkel foglalkozunk!

Szóba jöhet bármi, kriptopénz, részvény, nemesfém, startup, KKV, akármi, a lényeg azonban az, hogy öt éves időtartamról van szó. Öt évig nem nyúlhatunk a pénzünkhöz, azonban tetszőlegesen oszthatjuk fel, bármekkora részösszegekre a teljes összeget, ennek megfelelően akárhány projektbe, kriptpénzbe, egyéb “valamibe” fektethetünk. A kérdés tehát:

Te mibe fektetnél 10 000 000 forintot úgy, hogy öt évig nem nyúlhatsz a pénzedhez, a teljes összeget fel kell használnod, akárhány részre bonthatod a teljes tőkét?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img