Bányász videókártyák és kínai gamer azonosítás

spot_img
    A PC Gamer bukkant rá az EEC adatbázisában, hogy az MSI egy halom új Miner sorozatú videokártyát jegyzett be, vagyis ezeket elvileg hamarosan piacra is dobja. A GeForce és Radeon típusú termékeket kifejezetten kriptovaluták bányászatára optimalizálták. Az MSI feltehetően ilyen módon próbál meg megszabadulni az előző-generációs GPU-k felgyűlt készleteitől.

    Ugyancsak a gaming és kripto világával némiképp összefonódó hír, hogy Kínában mától kötelező lesz valódi névvel regisztrálni az online játékokra. Nem kellett sokáig várni arra, hogy az eredetileg augusztusban bejelentett döntés hatályba is lépjen, mert mostantól már csak az csak igazi nevüket használhatják a kínai játékosok, a jövőben többé nem lehet majd nickeket alkalmazni. Az állami indoklás szerint mindez a játékosok érdekeit szolgálja, mivel így próbálják megóvni őket a túlzásba vitt gépezéstől.

    A South China Morning Post beszámolója alapján bizonyos játékok esetében az arcfelismerés is szükséges. Mindezeken felül bizonyos korlátozásokkal kell szembenézniük a fiatal gamereknek, ugyanis a 18 év alatt felhasználók napi játékidejét 90 percre korlátozták a hétköznapokon (22 óra és reggel 8 között egyáltalán nem játszhatnak), munkaszüneti napokon pedig ez a limit kereken három órát jelent.

    Mindez azért lehet érdekes, mert a kínai államról régóta tudni lehet, hogy szigorúan fellép a kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenységekkel, például azok üzletszerű kereskedésével szemben is, ez azonban nem iparág specifikus, nem annak ellehetetlenítését célozza. Az állam a gazdaság és a hétköznapi élet minden szegletében igyekszik kiterjeszteni a hatáskörét és teljes kontroll alá vonni alakosságot.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img