Újabb Bitcoin Cash fork jöhet novemberben

spot_img

Elképzelhető, hogy ismét tovább osztódik a Bitcoin Cash. A forkra november 15-én, vagyis ugyanazon a napon kerülhet sor, mint amelyiken két évvel ezelőtt a BitcoinSV is kivált a BCH-ból.

A Bitcoin Cash berkein belül egy ideje már komoly viták folytak arról, hogy miként kellene támogatni a protokoll fejlesztésén dolgozó csapatot. Mivel az önkéntes adományok rendszere és a külső partnerek bevonása sem igazán jött be, Amaury Sechet, a coin vezető fejlesztője azt javasolta, hogy vezessenek be egy olyan rendszert, ami a BCH bányászok blokk jutalmainak 12.5%-át egy megadott címre utalja át és ezt az ‘adót’ használják fel a jövőbeli munkálatok finanszírozására.

A néhány hónappal ezelőtt felvázolt elképzelést a közösség elutasította, de egy napokban benyújtott fejlesztési javaslatban ismét előkerült. Bár a támogatás mértékét az új változatban már 8%-ra csökkentették, ez most sem talált túl sok támogatóra. Roger Ver, a Bitcoin Cash vezető képviselője szerint ez a rendszer a szovjet tervgazdálkodásra emlékeztet, amit ő nem tud támogatni, de sok sikert kívánt azoknak, akik ezen az úton szeretnének tovább haladni.

A Bitcoin Cash közösség egyes tagjai tartanak attól, hogy a szétválás körüli kavarás gyengítheti majd a BCH helyzetét és esetleg ki is lökheti majd a kriptopénzek TOP10-es listájából a coint, amin jelenleg a 7. helyet foglalja el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img