Tovább növekszik a Uniswap, óriási pump and dump sémák fűtik

spot_img

Azután, hogy az Uniswap pár nappal ezelőtt a napi volumenben még a Coinbase Pro-t is megelőzte, mostanra átlépte az egymilliárd dolláros volument. Ezzel messze a legsikeresebb decentralizált alkalmazás lett.

Ha a kriptotőzsdék közé soroljuk az Uniswap-ot, akkor a jelenlegi volumennel már a harmadik legnagyobb tőzsde lenne a CoinGecko normalizált tőzsdei volumen mutatója alapján. Csak a Binance (6,2 milliárd dollár) és az OKEx (1,1 milliárd dollár) előzi meg, miközben olyan ismert tőzsdéket ver, mint a Bitfinex, a Huobi Global vagy az említett Coinbase Pro.

Az Uniswap az eddigi DeFi elsőt is leelőzte egy mutatóban, ami fontosabb lehet, mint a normalizált napi volumen, ez pedig az okos szerződésekbe zárt tokenek értéke. Az Uniswap szerződéseiben összesen 1,69 milliárd dollár pörög. Ezzel nemrég megelőzte az eddig listavezető DeFi alkalmazást is, a Maker-t.

A ‘yield farming’-nak, vagyis kamatfarmolásnak nevezett jelenség az utóbbi időben tolta az egész DeFi szektor szekerét, így az összes DeFi-ben már 9,1 milliárd dollárt tartanak.

Nagyrészt pedig az Uniswap nyílt protokollja miatti klónok megjelenése is fűtötte a növekedést. Az ételekről elnevezett és egyértelműen egy gyors pump and dump céljára létrehozott DeFi tokenek ennek jó példái, mint a HOTDOG vagy a PIZZA.

A HOTDOG értéke ma reggel érte el a 6000 dollárt, aztán a lefelé menetben 4000$-nál tört meg végleg, majd öt perc múlva már 1 dollárt ért. A PIZZA-val ugyanez a helyzet, ott a 370$-os token veszítette el teljes értékét két óra alatt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img