Fontos európai lobbicsoporthoz csatlakozott a Binance

spot_img

A Binance tegnaptól kezdve hivatalosan is tagja lett a Blockchain for Europe társaságnak.

Ezt a társaságot még 2018 év végén hozta létre négy blokklánc- és kriptopénz vállalat, a Ripple, a NEM Alapítvány, az Emurgo (ők Cardano blokkláncra fejlesztenek üzleti megoldásokat) és a Fetch.AI.

A Blokchain for Europe fő célkitűzése már az elejétől kezdve az volt, hogy

az Európai Unió blokklánccal kapcsolatos jogalkotását befolyásolja,

mégpedig azzal, hogy törvénytervezetekhez készít szakmai véleményeket és kommentárokat. Ezen felül igyekszik átütni a szakma álláspontját nem csak az EU, de az egyes tagállamok szintjén is. Továbbá oktatnak és igyekeznek megcáfolni a közbeszédben meghonosodott negatív sztereotípiákat erről a szektorról.

A társaság jelenleg is három, az Európai Bizottság által életre hívott szabályozási javaslatot véleményez.

Az első egy pénzmosás elleni jogharmonizációs kísérlet a Bizottság részéről: jelenleg a tagállamok nagymértékben saját maguk állapítják meg a pénzmosás elleni szabályaikat, ez pedig rengeteg lehetőséget biztosít az illicit finanszírozáshoz – ezeket a lyukakat pedig rendszeresen kihasználták az utóbbi években.

A második tervezet online termékekre és szolgáltatásokra vonatkozik, ahol a biztonságot és a megfelelő adatkezelést erősítenék.

A harmadik véleményezendő anyag egy konzultáció fázisban lévő tervezet, ami a kriptopénz piacok európai szintű, átfogó szabályozásáról szól.

Jól látható, hogy nem véletlenül csatlakozott a Binance a szervezethez, hanem tudatosan törekszik arra, hogy a jogi környezetet is a saját és a kripto piacok számára kedvező irányba terelje. Mindez a nemrég kezdődött európai terjeszkedésnek egy fontos sarokköve.

A Blokchain for Europe társaság igazgatótanácsába a Binance azt a Teana Baker-Taylor-t delegálta, aki egyben a Binance UK igazgatója is.

A Binance ezzel párhuzamosan az Egyesült Királyságban és Indiában is hasonló lépéseket tett.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img