Jump Trading: a decentralizált tőzsdékre is megérkeztek a villámfiúk

spot_img

Néhány hete számoltunk be arról, hogy saját DEX létrehozásába kezdett az FTX. Az Ethereum helyett a Solana blokkláncra épülő decentralizált tőzsde technológiai szempontból fényévekkel előzheti majd meg vetélytársait (50 000 tps, $0.000001 tranzakciós díj), miközben az ERC20 tokenekkel is teljes kompatibilitást fog biztosítani.

A Serum névre keresztelt váltó egy korai változatát éppen a napokban mutatták be, az FTX igazgatója pedig tegnap árulta el, hogy egy kereskedői körökben nagy tekintéllyel rendelkező csoport, a Jump Trading is érdekelt lesz annak sikerében.

Egyes felmérések szerint a hagyományos tőzsdék forgalmának ma már több, mint kétharmadáért a miliszekundomos skalpolást végző “nagyfrekvenciás” kereskedő cégek felelősek. A Jump Trading 1999 óta végez ilyen tevékenységet és jelenleg ők a világ egyik legnagyobb forgalmat bonyolító kereskedő cége.

Sok érdekességet megtudhat róluk aki utánuk néz, például hogy európai leányvállalatuk pár éve egy régi NATO radar tornyot is megvásárolt, hogy néhány tízezred másodperccel gyorsabban tudja feladni a trade-jeit, vagy hogy egyszer egy programhiba miatt véletlenül több száz millió dollár értékű short pozíciót nyitottak, ami az egész piacot megrengette.

Az FTX vezetőjének bejelentése szerint a Jump Trading amellett, hogy a Serumon is aktív kereskedői tevékenységet fog végezni, jelentős mennyiségű tőzsde tokent (SRM) is vásárolt magának, így szakértői szemmel nézve nagy jövőt láthatnak az épülő DEX-ben.

Ha szeretnél többet megtudni a Jump Tradinghez hasonló cégek működéséről, figyelmedbe ajánljuk Michael Lewis magyar nyelven is elérhető Villámfiúk (Flash Boys) című könyvét.

FTX: 2020 végéig ingyenes a limites kereskedés

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img