A tőzsdék helyett a DeFi-t választják a kínai kereskedők

spot_img

Érdekes jelenségről számolt be egy kínai riporter, aki szerint az elmúlt napok visszaesései egy komolyabb ethereum vásárlási és kiutalási lázat váltottak ki a helyi közösségben.

Mint elmondta, a kereskedők kihasználva az ethereum árfolyamának gyengülését, bevásároltak maguknak a tokenből, majd tömegesen kezdték el kivonni az ETH-ben és stabil coinokban tárolt vagyonukat a tőzsdékről, hogy azokat magas kamatokat kínáló DeFi platformokon helyezzék letétbe. A mozgalom állítólag olyan szintet ért el, hogy a hétvégén már több neves váltó sem tudta kezelni a hirtelen nagy számban hozzá befutó kifizetési kérelmeket.

Ezzel kapcsolatban egy (sajnos nem túl jó minőségű) képet is megosztott, amin több tőzsde (Binance, Poloniex, Bitrex, Kraken, Kucoin, Bitfinex) ethereum készleteinek alakulását tüntette fel.

A fekete vonalak az ethereum árfolyamának, a pirosak a tőzsdei ETH készletek mértékének alakulását jelölik. A homályos képen is jól kivehető, hogy a tőzsdék ethereum tartalékai az utóbbi időben jócskán megcsappantak. Volt ahol egy ideje már érzékelhető volt a jelenség, máshol az elmúlt napokban vált drasztikussá a visszaesés.

A nagyobb DeFi oldalak jelenleg az alábbi kamatokat kínálják a felhasználóik számára. (A kép klikkre nagyítható.)

Talán nem véletlen, hogy a hetet a Binance is egy új kamatozó szolgáltatás bevezetésével indította, amin a tőzsde BNB tokenjének és stabil coinjának stake-elésével lehet hozamokra szert tenni.

Binance Launchpool: BNB és BUSD stake-elésével szerezhetsz más kriptopénzeket

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img