Szeptember végére esést jósol a Kraken

spot_img

Szeptemberben újra beesik a Bitcoin árfolyama. Legalábbis ezt várja a Kraken, amit az augusztusi Bitcoin Volatility Report-ban közölt a népszerű tőzsde.

Ezzel és még néhány érdekesebb megállapítással foglalkozunk alább.

A bitcoin árfolyamának beesésére főleg a historikus adatokból következtet. A Kraken szerint is a szeptember mínuszban fog végződni – ahogyan teszi ezt már nagyon sok éve. Ezzel együtt ez lesz idén a legrosszabb hónap, az előrejelzésük szerint -7%-ot fog esni.

Ez nem egy óriási esés és a hosszú távú trenden sem változtat

– írja a Kraken.

A rövidtávú medve trend ellenére a piac pozitív. Ennek pedig a legjobb indikátora a tárcákon tartott bitcoin rekord aránya (63%). Azokról a bitcoinokról van szó, amik az elmúlt egy évben nem mozogtak, amiket nem küldtek sehova, vagyis a tulajdonosuk nagy valószínűséggel az árfolyamok emelkedésére számít, ezért nem adja el őket.

A Kraken rámutatott arra is, hogy a múltban 15 és 30 százalék közötti esés követte azokat a növekedéseket, amik legalább 140 százalékosak voltak. Ebből kiindulva most is jönni fog egy korrekció, ami lehúzza az árfolyamot, mielőtt az újra növekedésnek indul.

További említésre méltó megállapítások:

  • Eredmény tekintetében az elmúlt augusztus volt a leggyengébb pozitív hónap 2017 óta: egész hónapban 10 590 és 12 480 dollár között mozogtunk, majd végül 11 657-en zártunk, ami mindössze +3%-os emelkedés.
  • A Bitcoin erős korrelációja az arannyal és az S&P 500 index-szel augusztusban is tartott. Mindenkori rekordot döntött az arannyal való együttmozgás, ami 0,97-es értéket vett fel (1 a legmagasabb).
  • Hónapon belüli csúcsot is egyszerre láttunk az aranynál és a bitcoinnál, ami két eseményhez szorosan kapcsolódott. Amikor a MicroStrategy bejelentette, hogy új tőkeelosztási stratégiája keretében az eszközeiből 250 millió dollárt bitcoinban fog tartani, a BTC 12 480-as csúcsot írt le. Amikor a Berkshire Hathaway többségi tulajdonosa lett a Barrick Gold bányász társaságnak, az arany is történelmi csúcsra, 2000 dollár fölé ért.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img