Binance Smart Chain: 100 millió dollárral rúgják be a DeFi blokklánc motorját

spot_img

Véget ért a Binance online konferenciája, amin a legnagyobb DeFi platformok vezetői beszélgettek az ágazat jelenéről és jövőjéről. Az előadások után a nance igazgatója, CZ is szót kapott és több újdonságról is beszámolt.

A Binance egy 100 millió dolláros alapot hozott létre azért, hogy beindítsa saját okos szerződés és DeFi platformját, a Binance Smart Chain-t (BSC). CZ szerint az Ethereummal is versenyképes lesz szolgáltatásuk és minden Ethereumon (EVM-ben) megírt okos szerződés futni fog a BSC-n.

A tőzsde idővel a legtöbb Binance-en elérhető kriptopénzt tokenizálni fogja (Token Canal), hogy elérhetővé tegye őket a Smart Chain-en. Jelenleg a TOP20 kriptovaluta érheő el a platformon, amit az Etherscan csapata által fejlesztett Bscscan.com oldalon is nyomon lehet követni. A tokenizációval olyan kriptovaluták is bekerülhetnek és leköthetővé válnak majd a DeFi oldalakon, amik nem Ethereum alapúak, így például a tokenizált LTC-t, vagy XRP-t is el lehet majd helyezni a különböző kamatozó számlákon.

A BSC sebessége nagyjából meg fog egyezni az Ethereuméval, az utalások díja azonban csak 1/20-a lesz annak. 18 hónapja dolgoznak a rendszeren és bár a DeFi nyárról és az első növekedési hullámról lemaradtak, CZ szerint egyáltalán nincsenek hátrányban. Szerinte az Ethereumon a DeFi tekintetében minden csak sokkal rosszabb lesz, mert az egyszerűen nem tud megbírkózni ekkora terheléssel.

CZ reméli, hogy a BSC sok likviditást fog elvonni a centralizált szolgáltatásoktól, így a saját tőzsdéjüktől is. Boldog lenne, ha saját magukat is le tudnák győzni. A Binance, mint tőzsde lehet, hogy a jövőben emiatt kevesebbet fog érni, de a BNB értéke ezzel a stratégiával magasabb lesz.

A központosított rendszerekben a felhasználóknak egyetlen tokent kellett kiválasztaniuk és reménykedniük abban, hogy ez a választásuk bejön. A decentralizált rendszerben elég lesz, ha BNB-t tartanak és stake-elnek, amiért cserébe többféle kamatban, token jutalomban részesülhetnek.

A decentralizált rendszerek működtetése szerinte hatékonyabb és olcsóbb. Kiemelten fontosnak tartja, hogy ezek ügyfélazonosítás mentes működést tesznek lehetővé. Már régóta hangoztatja, hogy ők ebben az irányban is szeretnének tovább fejlődni, amit most már a technológia is lehetővé tesz számukra.

A mai napon 5 projekt kezdi meg a működését a BSC-n, amihez a jövő héten 10-20 újabb fog csatlakozni. Az első 5 szolgáltatás között két hitelező oldal (C.R.E.A.M.,?), két Unsiwaphez hasonló automatizált piac (SpartanSwap, BakerySwap) és egy aukciós oldal (Bounce Finance) lesz.

A bejelentett 100 milliós alapot a BSC-re fejlesztők támogatására fogják fordítani, a jövőbeli Binance-es listázások során pedig nagy előny lesz, ha a decentralizált szolgáltatás számára is értéket tud teremteni az adott projekt.

Binance: korlátozott ideig jutalékmentes a bankkártyás vásárlás

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img