Hétfőtől yearn.finance a Coinbase Pro kínálatában

spot_img

Mint ismeretes, a yearn.finance névre keresztelt kriptopénz projekt néhány héttel ezelőtt történelmet írt a piacon, hiszen ez volt az első versenyző, akinek árában sikerült megelőznie a piac gerincét jelentő, azt megteremtő bitcoint. Azóta kiderült, hogy ez nem teljesen igaz, látni fogjuk, hogy miért. Jelenleg 32 597 dollárt kérnek egyetlen tokenért, melyből nem mellesleg 30 000 van összesen, ebből 29 967 forgalomban. Szeptember 14. pedig az a dátum, amikor felkerül a Coinbase Pro kínálatába.

Hogy a listázás az egyik legnépszerűbb amerikai váltón hozhat-e jelentős árfolyamnövekedést, azt nem tudjuk, azonban józan ésszel ezek az érvek szólnak mellette:

  • Tízmilliós eléréssel rendelkezik a felület.
  • A Coinbase komoly brand, szinte presztízsértékű, ha bekerül egy token.
  • Óhatatlanul pozitív fejlemény, ha egy projekt bekerül bármilyen új felületre.
  • Előbbieknek még akkor is marketing értéke lenne, ha az elérés nem lenne nagy.

De látnunk kell azt is, hogy mi szól az árfolyamnövekedés ellen:

  • Közel 6000 kriptopénz projekt van a piacon, ez “porlasztja”, erodálja az egyes híreket, hiszen megoszlik a figyelem.
  • A Coinbase és a Coinbase Pro hetente listáz új projekteket, ez szintén erodálja, porlasztja a figyelmet.
  • Előbbiből következik, hogy a felületen belül is nagyszámú projekt érhető már el, így megint csak porlad a befektetők figyelme.

Az mindenesetre biztos, hogy a beutalás hétfőtől indul, mármint annak lehetősége, ha elérik a kellő likviditást, akkor a kereskedés, pontosabban a váltás pedig kedden. USD-YFI pár lesz elérhető, nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogy mi a projekt célja.

Egy aggregátorról van szó, mely különböző platformok közötti átjárást tesz lehetővé, a Compound, az Aave, dYdX felületei közötti mozgást, pontosabban tőkemozgatást igyekszik egyszerűsíteni. Natív tokenje, a YFI azoknak jár, akik a likviditási rezervoárjainak feltöltésében segédkeznek tőkéjükkel, illetve “kormányzati” célokat is szolgál, a rendszert illető fontos döntésekben vehetünk részt segítségével.

Az anyaggyűjtés közben érdekes információkra bukkantunk, a bevezetőben említettük, hogy ez az első kriptopénz, aminek értéke meghaladta a bitcoinét, kiderült, hogy ez nem igaz. Az eső projekt, aminek ez sikerült, a tisztán spekulációs céllal létrehozott 42-Coin, amiből ahogy a neve is sejteti, mindösszesen 42 darabot hoztak létre.

Ennek megfelelően természetesen egy huszárvágással halálra is ítélték a projektet, azonban sikerült szépen feltornászni az árfolyamot. Jelenleg 36 602 dollárt kellene fizetnünk egy coinért, a napi volumen azonban csupán 855 USD, nem túl kecsegtető. Ráadásul csupán egyetlen tőzsdén, a Livecoinon érhető el, ami nem kifejezetten a likviditásáról híres, már ha egyáltalán hallott róla az ember.

Ha szeretnél többet tudni a kriptopénzek és a piac működéséről, akkor iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, emailben küldünk néhány naponta egy-egy anyagot, amiből választ kaphatsz a kérdéseidre!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img