A bitcoinnak nincs ellenfele

spot_img

Noha az altok rövid távon akár sokszorosan is túltejesíthetik a bitcoint, a több éves HODL stratégia már nem igazán jött be a trónkövetelőknek. A mai napig 71 coin mondhatta el magáról, hogy bekerült a 10 legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező kriptovaluta közé, a legtöbb nevére azonban ma már senki sem emlékszik, mert ezek képtelenek voltak megőrizni értéküket a Bitcoinnal szemben.

Az alábbi képen azokat a coinokat láthatjátok, amik a CoinMarketCap indulása óta legalább egyszer bekerültek a 10 legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező kriptovaluta közé. Érdemes végig böngészni a listát és elgondolkodni azon, hogy a felsorolásban szereplő altok vajon közül hánynak a nevét találjátok ismerősnek, és hogy azok milyen teljesítményt nyújtottak azóta, hogy először hallottatok róluk.

A coinok neve, a TOP 10-es ranglistán elért legjobb helyezésük és annak időpontja. A sárgával jelölt altok az átverésen alapuló üzleti modelljük, vagy hackelés miatt szűntek meg. A kép klikkelésre nagyítható.

Ahogy korábban is mindig, úgy az aktuális TOP 10-ben is szerepel néhány ígéretesnek és megállíthatatlannak tűnő név, például a medve piac során igencsak meggyőző teljesítményt mutató Chainlink, vagy a nagy megújulásra (2.0) készülő készülő Ethereum. A legbiztosabb tét azonban 11 év elteltével is a Bitcoin maradt, amit még az óriási emelkedéseket produkáló időszakos trendek alatt (DeFi) is érdemes észben tartani.

A hétköznapi emberek eladják, a gazdag befektetők felhalmozzák a bitcoint

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img