A hétköznapi emberek eladják, a gazdag befektetők felhalmozzák a bitcoint

spot_img

Az amerikai jegybank márciusban jelentette be, hogy ha szükség lenne rá, akkor akár “végtelen mennyiségű pénzt” is hajlandó lenne kinyomtatni a gazdaság megsegítésének érdekében. A kijelentés több neves üzletembert is arra ösztönzött, hogy a dollár várható elinflálódása miatt, értékállóbb befektetési formát keressen magának.

A világ egyik legismertebb és leggazdagabb befektetője, Warren Buffet például élete során először aranybányákba fektette vagyonának egy részét, noha korábban évtizedekig ódzkodott ettől, mások pedig eközben azt sem tartották ördögtől valónak, hogy a digitális valuták, közülük is főként a Bitcoinban szerzett kitettséggel biztosítsák be magukat.

A nemzetközi Bitcoin közösség egyik ismert szereplője, Willy Woo osztotta meg azt az érdekes grafikont, ami azt mutatja meg, hogy a nagy értékű bitcoin vagyonnal rendelkező tárcák tulajdonosai miként reagáltak a jegybank bevezetőben is említett márciusi bejelentésére.

A végtelen nyomtatás belengetése, majd megkezdése óta (kék vonal), az 1000 – 10 000 BTC-t tároló walletekben tárolt coinok száma több éves rekordot megdöntve, ugrásszerű növekedésnek indult (lila vonal).

Bár ez nem látszik a grafikán, de Woo később hozzátette, hogy az ennek megfelelű mértékű csökkenést a 60 000 – 400 000 BTC-t tároló tárcák szenvedték el. Ez utóbbiak kategóriájába a tőzsdei walletek tartoznak, a két adatból pedig arra lehet következtetni, hogy a hétköznapi befektetők egy része beijedt a márciusi összeomlás és az elmúlt napokhoz hasonló ingatag időszakok alatt, ám amikor ők eladják a coinjaikat, akkor azok jelentős része a tehetősebb és hosszabb távon gondolkozó befektetőkhöz vándorol, akik ki is utalják ezeket a BTC-ket a saját maguk által felügyelt tárcákba.

Woo szerint érdemesebb a gazdag befektetők stratégiáját követni, akiknek történelmileg eddig igaza volt, a kispénzűek számára pedig inkább azt javasolja, hogy “vegyenek maguknak bitcoint, csukják be a szemüket és csak egy év múlva nézzenek rá legközelebb az árfolyamra”. Talán nem ez a legszofisztikáltabb befektetési stratégia, de tény, hogy sok bitcoin tulajdonos sokkal gazdagabb lehetne, ha az elmúlt évtizedben Woo tanácsát követte volna.

A Bitcoin és a hatványok törvénye: út a milliókig?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img