Megbüntette a reppert a SEC az ICO miatt

spot_img

Az amerikai tőzsdefelügyelet tegnap kiadott sajtóközleménye szerint a jól ismert repper, T.I. és négy másik személy is részt vállalt egy törvényellenes pump and dump ICO sémában. A reppert már 2020 márciusában felmentették a csalás vádja alól, de a pénzbírság nem maradt el: az atlantai repper 25 000 dollárt köteles majd befizetni a SEC-nek.

Ezzel pont került az eset egyik fejezetére- ami még a 2017-18-as nagy ICO hullámban indult. Akkor, a T.I. mellett producerkedő Ryan Felton elindította a FLiK tokent és az ismert repper mellett többek között bevonta még annak social media menedzserét, majd Owen Smith írót és producert.

A FLiK miatt Ryan Feltonnak bíróság előtt kell felelnie: őt csalással, illegális értékpapírkibocsátással és manipulációval vádolják. A beszámolók szerint az ICO pénzből millió dolláros házat, Ferrarit és más luxuscikkeket vásárolt.

A mostani közleményből az derül ki, hogy három személy – köztük T.I. egyenként 25 000 dollárt kénytelen fizetni büntetésként. Ezután a vádakat ejtik ellenük, de a következő öt évben semmilyen digitális értékpapírkibocsátásban nem vehetnek részt.

Talán a történet tanulsága az lehet, hogy attól, hogy egy sztár vagy ismert személy reklámoz valamit – akár egy befektetési lehetőséget, még egyáltalán nem biztos, hogy az jó ötlet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img