Bocsánatot kért és visszaadja a pénzt a SushiSwap feje

spot_img

A Chef Nomi álnéven elhíresült SushiSwap alapító az éjszaka során bejelentette a Twitteren, hogy visszaküldi a hálózatnak az összes ETH-t, amit kiutalt.

Az eheti exit scamnek bélyegzett lépés óriási felháborodást váltott ki kriptós körökben. Akkor Chef Nomi eladta a készletnek azt a részét, ami őt, mint alapítót illette meg, pont akkor, amikor az árfolyam már elérte a 10 dollárt. Ez akkor 38 000 ETH-t, vagyis több, mint 13 millió dollárt jelentett. A kiutalást ráadásul el akarta titkolni és csak a közösség nyomására szólalt meg.

Most viszont egy hosszú Twitter folyamban jött a pálfordulás, amiben a közösségtől, a korai befektetőktől, néhány pártfogótól, de még a Binance tőzsdétől is elnézést kért az alapító.

„Elnézést szeretnék kérni mindenkitől, akinek gondot okoztam. Elragadtak az érzelmek, elragadott a kapzsiság és féltem. Egy rossz, megosztó döntést hoztam nagy nyomás alatt, ami végül mindenkit sértett. Alulmúltam a várakozásaitokat, amit nagyon sajnálok”

-írta Chef Nomi az egyik bejegyzésében.

Ezután egy screenshottal bizonyította, hogy visszaküldte a SushiSwap kincstárának kijelölt tárcába az összes ETH-t. Hozzátette, hogy szeretné, ha a közösség döntene arról, hogy mennyi pénz illeti meg őt ebből és bármilyen zárolási periódusnak is aláveti magát.

A SushiSwap-ot az FTX feje húzta ki a bajból, amikor bejelentette, hogy átveszi a fejlesztését. Chef Nomi viszont kivonta magát a döntéshozói szerepből, csak technikai segítséget fog nyújtani, de továbbra is részt vesz a projekt körüli párbeszédben.

„Ne hagyjátok, hogy az én hibám eltérítsen attól, hogy ez egy 100%-ig közösségi projekt” – fűzte hozzá a névtelen alapító.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img