Hogyan befolyásolja majd az amerikai elnökválasztás a piacot?

spot_img

Döcögős lesz az út az amerikai elnökválasztásokig. November harmadikán az amerikaiak megszavazzák majd, hogy a következő négy évben ki kezelje majd a járvány sújtotta gazdaságot. Általában véve a választások éveiben változékonyabbak a kapcsolódó piacok, ami több kereskedési lehetősségel is kecsegetet a margin traderek számára.

Csatlakozz a $2000 dolláros díjazású kereskedési és elnökválasztási versenybe a SimpleFX-en!

A befektetőknek és a kereskedőknek a következő dátumok lesznek a fontosak:

  • Szeptember 18 – megnyílik a korai szavazás lehetősége
  • Szeptember 29 – az első elnöki vita
  • Október 15 – a második elnöki vita
  • Október 22 – a harmadik elnöki vita
  • November 3 – a választások napja

Az európai vezetők egy barátibb és stabilabb rezsimben reménykednek, mivel Joe Biden-el kevesebb összetűzésre lehet számítani gazdasági és védelmi kérdésekben, miközben egy dollár-euró gazdasági háború esélye is csökkenni fog. Emellett a magas jövedelmű háztartások adóztatása és a folyamatos, de korlátozott dereguláció lesz Biden tervei között. Donald Trump győzelme esetén az amerikai-kínai kereskedelmi háború tovább eszkalálódhat, ami több amerikai szektorban is problémákat okozhat, nem beszélve a dollár erejéről. A Trump által beígért adócsökkentés és dereguláció viszont feldobhajta a gazdaságot.

A historikus adatokból az derül ki, hogy a volatilitás a részvények és az indexek között is magasabb a választások éveiben. A piac folyamatosan értékeli és visszajelzi az indulók terveit és elképzeléseit, főleg a nemzetközi kereskedelemben. Az olyan menekülőeszközök, mint az arany, ilyenkor jobban kilengenek, főleg ha gazdasági bizonytalanságot vetít előre egy-egy terv. Az EUR-USD vagy az USD-JPY párok sokkal volatilisebbek lesznek, amint egy-egy külpolitikai elképzelés napvilágra kerül.

Bárhogy is lesz, a választások eredménye komoly változásokat okozhat a gazdásági- és a monetáris politikában. A járványhelyzet és a sokat emlegetett válság miatt nincsenek kizárva a váratlan, éles fordulatok és a szokatlan intézkedések sem a pénzügyi piacokon.


SimpleFX WebTrader, egy könnyen kezelhető kereskedési felület a hagyományos és a kripto eszközök számára is!

Csatlakozz a 2000$-os SimpleFX Kereskedési és Választási Versenyhez!

Itt a tökéletes alkalom, hogy hasznot húzz a közelgő választásokból. A magas volatilitású és a választásokhoz kapcsolódó párokon a SimpleFX most egy versenyt hirdet. A részvételhez nem kell mást tenned, mint a megadott időszakban kereskedned az épp aktuális pár kereskedési versenyében:

  • EUR-USD kereskedési verseny, szeptember 14-20 között, összesen 500 dollár díjazással
  • SPX500 kereskedési verseny, szeptember 28 és október 4 között, összesen $500 dollár díjazással
  • XAU-USD kereskedési verseny, október 12 és október 18 között, összesen $500 dollár díjazással
  • USD-JPY kereskedési verseny, október 26 és november 1 között.

Ha benne vagy a 20 legnagyobb volumennel tradelő kereskedő között az adott időszakban, akkor a SimpleFX a következőkkel jutalmaz:

1. hely: 150$

2. hely: 90$

3. hely: 60$

4. – 10. hely: 21$

10. – 20. hely: $10

A SimpleFX-en az elérhető tőkeáttétel maximum 500X-es. Nincs jutalék, nincs KYC a kriptopénzes ügyfelek számára és nincs minimum beutalás sem!

Ne maradj le és készítsd fel a számládat a választásokra és a közelgő versenyre!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img