Már közel 40 000 dollárnál jár a YFI

spot_img

Újabb rekordárat ért el a már általunk is többször emlegetett yearn.finance, negyvenezer dollár környékén jár, ezzel közel négyszer annyiba kerül, mint a piac gerincét jelentő bitcoin. Más kérdés, hogy mennyire egészséges az újabb hirtelen emelkedés, ahogy az is, hogy milyen következményei lesznek, néhány hete már láttunk egy jelentősebb korrekciót, ami nagy valószínűséggel a DeFi piacon fújt lufi kidurranásának volt köszönhető.

Különösen annak fényében döbbenetes a mostani ár, hogy idén júliusban még csupán 800 dollárnál járt a token.

A tőkeértéke ezzel már több, mint 1,3 milliárd dollár, fontos hozzátennünk, hogy egy olyan kriptopénzről van szó, amiből mindösszesen 30 000 darab létezik, ennyi a teljes készlete, ebből jelenleg 29 967 van forgalomban. A projekt igazi sikertörténet, ahogy a legtöbb sikertörténet, ez is az alapító személyes tapasztalataiból, problémáiból született.

André Cronje azzal szembesült, hogy miközben kiegészítő bevételt szeretett volna elérni a különböző stabilcoin alapú hitelezési DeFi projektek használatával, pontosabban a tőkéjének folyamatos letétbe helyezésével, manuálisan kellett megkeresnie az aktuálisan legmagasabb hozamot jelentő lehetőségeket. Ebből a problémából született a yearn.finance, automatizálja a tőkekihelyezést a pillanatnyi lehető legjobb kamatszerzési lehetőségekre.

André Cronje 

Írt egy Ethereum okosszerződést, ami megoldja ezt a problémát, lehetőséget ad bárkinek a fentiek megvalósítására, nem csoda, hogy bejött az alapötlet, hiszen plusz bevétel termelési lehetőséget biztosít bárkinek. Külön érdekesség, hogy a beszámolók szerint a dél-afrikai Cronje, akinek talán nem is ez a valódi neve nem járt jól a yearn.finance sikerével, nem sikerült megtartania pozícióját, döbbenetes módon tokenjeit sem.

Ráadásul elmondása szerint a DeFi piac fejlesztői közössége kifejezetten “toxikus”, nem szert már jelen lenni ezen a piacon, úgy érzi, hogy nem bírja tovább. Egyszer már kilépett, majd mégis visszatért, bár a Decrypt magazinnak adott interjújában azt mondta, hogy semmi sem változott.

Az mindenesetre biztos, hogy a yearn.finane a DeFi piac egyik legsikeresebb projektje, óriási növekedésen ment keresztül az elmúlt hónapok során, azt viszont csak remélni tudjuk, hogy ez nem vezet újabb lufihoz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img