Miért válaszd a Bitcoint 2020-ban?

spot_img

A hagyományos piacok befektetői még mindig ferde szemmel néznek a Bitcoinra és más kriptopénz befektetésekre. Ennek ellenére a Bitcoin folytatja rögös útját: nem csak árfolyamok tekintetében ér el folyamatos sikereket, de minden piaci esés-emelkedés szakasz után bizonyítja, hogy életképes és nem fog eltűnni. A Bitcoin itt marad és ez nem lehet kétséges, ha összehasonlítjuk néhány hagyományos befektetési eszköz árfolyamával, amik a koronavírus járvány alatt alaposan szenvedtek.

Augusztus végén az amerikai FED bejelentette új politikáját, ami arra irányult, hogy az inflációs célt a megszokott 2% fölé emeljék. Ettől a lépéstől azt várják, hogy javít a munkanélküliségi mutatókon és alacsonyan tartja a kamatokat. A terv megítélése egyelőre ellentmondásos. Eközben az amerikai törvényhozás még mindig nem döntött az új gazdaságélénkítő csomagról, így senki – beleértve a rászorulókat, sem jut hozzá újabb segélyhez. A mostani gazdasági helyzetből hosszú évekig tart majd a kilábalás.

Most mindennél fontosabb a befektetők számára, hogy megfelelően osszák be portfóliójukat és egy kissé defenzívebb stratégiát alkalmazzanak. „Bárhová nézünk a világban, azt látjuk, hogy sehol nem kecsegtetnek túl sok nyereséggel a piacok” – monta Bill Gross, a Pimco globális befektetési társaság alapítója.

Amíg a hagyományos részvénypiacok és a valuták szenvednek, a Bitcoin egyre erősebb. A nyár kezdete óta +13,3%-ot ment az árfolyama. A márciusi gazdasági visszaesés legalja óta pedig +130%-ot.

A Bitcoint jelenleg is a 100 napos egyszerű mozgóátlag vonalán kereskedik, ami egyelőre támaszt tart az árfolyamank. Április vége óta ez alatt a vonal felett, illetve a 200 napos mozgóátlag felett kereskedték a legnagyobb kriptopénzt. Ha ezek felett marad az árfolyam, akkor az egy pozitív, bikás jel a jövőre nézve.

Bitcoin a 100- és 200-napos mozgóátlag felett, PrimeBit WebTrader

Amíg a járvány alaposan földhöz vágta az világ országainak gazdaságát, a kriptopénzek folytatták a menetelésüket. A Bitcoint ma már az arannyal összekapcsolva nevezik hedge- és menekülő eszköznek, különösen amióta újra beindult a pénznyomtatás a kormányok részéről. Nigel Green, a deVere Group befektetési tanácsadó vállalat alapítója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Bitcoin a következő generációval átveszi az arany helyét is, mint vezető menekülő eszköz. Hozzátette, hogy a geopolitikai feszültségek, a Brexit, a közelgő amerikai választások és a túlzásba vitt pénznyomtatás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a befektetők alaposan átgondolják a portfóliójukat.

A történelmi adatokra tekintve az látható, hogy a szeptember a legrosszabb a részvénypiacokon. Ilyenkor az eladóké a főszerep a piacon, ezt pedig még a járvány új hulláma vagy a közelgő amerikai választások is tetézhetik. A Bitcoinnak megvan az esélye, hogy simán átvészeli ezt a zavaros időszakot és portfóliójuk kockázatkezelésére néhány befektető jogosan választhatja a Bitcoint.

Szeretnél Bitcoin kereskedésből pénzt keresni? A PrimeBit-en lejárat nélküli határidős szerződéseket találsz Bitcoin-ra és más népszerű kriptopénzre is. Használd ki az árfolyamok hullámzását a 200X-es tőkeáttétel segítségével. Nincs jutalék, nincs személyazonosítás és minimum betéti követelmény sem. Regisztrálj egy számlát még ma!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img